Ukoliko ste u želji da smršate u toku dana radili vežbe i zdravo se hranili onda uveče ne bi trebalo sve da upropastite. Proces mršavljenja je konstantan i zahteva pored fizičke aktivnosti i zdravu i kvalitetnu ishranu od jutra do mraka. Zato Vam predlažemo da pogledate koje tri večernje navike Vam mogu pomoći da se oslobodite viška kilograma.
1.    Zaustavite se na večeri
Ako ste imali običaj da uveče dok sedite ispred Tv-a grickate neke grickalice ili jedete sendvič znajte da to nije dobro i da Vam takva navika ne može pomoći da smršate. Zato zaustavite se na večeri i oduprite se iskušenju da odete do ostave ili otvorite frižider.
2.    Mudro birajte užinu
Ako ste rano večerali onda slobodno možete izabrati neku laganu užinu. Ne grickalice i bogate sendviče već ovsene pahuljice ili integralni keks uz šolju čaja od nane. Mudro birajte užinu i izbegavajte namirnice koje Vam mogu remetiti san. Za više informacija pogledajte naš članak „ Osam namirnica koje ne treba jesti pred spavanje“.
3.    Pripremite se za kvalitetan san
Kvalitetan san je takođe sastavni deo u procesu mršavljenja. Samo ukoliko ste dovoljno i kvalitetno spavali imaćete potrebnu energiju za treninge. Dobar san smanjuje nervozu, daje bolju koncentraciju i samim tim Vam omogućava da uspešno izvršavate i svoje poslovne aktivnosti. Da biste imali kvalitetan san trebalo bi da uvek odlazite na spavanje u isto vreme i da 20 minuta pre spavanja popijete ili neki lagani čaj ili čitate knjigu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име