Dame sa ovalnim konturama lica  su prave srećnice jer im skoro sve dužine kose lepo stoje. Inače ovalni oblik lica karakteriše dužina koja je jedan i po puta veća od širine i skoro ista širina čela i vilice. Kod ovog oblika lica jagodice su posebno naglašene. Pogledajte koje frizure se preporučuju damama sa ovalnim oblikom lica.

1.    Talasasta kosa do ramena

Talasasta kosa do ramena
Ovo je jednostavna i razbarušena srednja dužina koja naglašava jagodice, a talasi koji  prate liniju lica se lagano spuštaju do ramena i  daju fizuelni efekat da je lice zaobljenije.

2.    Oblikovane šiške

Oblikovane šiške
Šiške na ovalnom licu su dobar izbor jer daju efekat da je lice manje izduženo i naglašavaju jagodice i oči. Najbolja kombinacija su ravne šiške i duga kosa koja prati oblik lica i na krajevima stvara blage talase.

3.    Duga i slojevita talasasta frizura

Duga i slojevita talasasta frizura
Šiške sa strane i ravni slojevi koji prate oblik lica, a ispod vilice se lagano stvaraju krupni uvojci kose kojima treba dati poseban volumen.

4.    Boho talasi

Boho talasi
Ako imate dugu kosu ovo je idealna frizura za ovalni oblik lica. Podignite šiške na gore uz pomoć laka za kosu i sklonite kosu sa lica. Ostatak kose lagano oblikujte viklerom i pustite da se prirodno spišta niz ramena i leđa. Tipična romantična i letnja frizura.

5.    Shaggy bob frizura

Shaggy bob frizura
Slojevi kod ove A-line bob frizure su zaobljeni prema vilici tako da posebno naglašavaju jagodice lica. Na ovaj način se lice popunjava i izgleda tanje nego što zaista jeste.

6.    Duža piksi frizura

Duža piksi frizura
Ovakva kratka frizura dopunjuje ovalni oblik lica i stvara savršen balans između brade i čela. Dužina kose prati lice do slepoočnica, a zatim se kosa tera iza ušiju.

7.    Ravna kosa

Ravna kosa
Ravna slojevita frizura dužine do ramena odgovara ovalnom obliku lica. Poželjno je da se doda malo volumena u gornjim delovima kose i da kraći slojevi prate oblik lica. Ovom frizurom se posebno naglašavaju osmeh i oči.

8.    Ležerna kosa sa strane

 Ležerna kosa sa strane
Kod ove frizure kosa kao slučajno proleti pored lica. Ispod brade se asimetrijom postiže da lice deluje manje izduženo. Poželjno je da se posebno naglase krajevi kose.

9.    Duga i slojevita ravna frizura

Duga i slojevita ravna frizura
Ako imate dugu ravnu kosu, uvijte slojeve da budu bliže licu i posebno naglasite sloj kose sa leve strane. Na ovaj način u centru pažnje su oči i usne. Poželjno je da kosi date poseban sjaj.

10.    Polirana tekstura

Polirana tekstura
Za ovalni oblik lica važi pravilo da kosa ne pokriva lice već da prati njegov oblik do vilice, a onda da se u talasima spušta niz ramena. Lepotu jagodica, očiju i usana će još više naglasiti tamniji pramenovi koji polaze od korena kose i završavaju se u prvim slojevima do slepoočnica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име