Da li spadate u kategoriju onih dama koje troše mnogo novca za kupovinu skupih kozmetičkih proizvoda? Međutim postoje mnogi jednostavni trikovi koji mogu da Vam reše kožne probleme sa malo ili bez ikakvih troškova. Ovi kozmetički trikovi možda u početku deluju čudno, međutim ne izazivaju nikakve loše reakcije tako da su sve popularniji i u samim kozmetičkim salonima. Predlažemo Vam da pogledate koji se makeup trikovi najčešće koriste i provereno su efikasni.

1.    Sok od limuna razredite vodom i koristite ga da biste uklonili bubuljice i fleke sa lica  i  poboljšali sjaj kože. Ovo je dobar i jeftin način za tretman lica za razliku od skupih laserskih tretmana. Vodite računa samo da sok od limuna dobro razredite da Vam ne bi opekao lice jer je limun dosta jak.
2.    Jabukovo sirće je postalo veoma popularan proizvod u kozmetici. Najviše se koristi za uklanjanje šminke. Kao dobru alternativu jabukovom sirćetu možete koristiti bebi ulje ili vazelin.
3.    Bademovo ulje se može koristiti kao losion za telo. Da biste povećali vlažnost tela nanesite ovo ulje na kožu odmah nakon tuširanja.
4.    Soda bikarbona se može koristiti za piling kože. Nežno protrljajte kožu sa malo sode bikarbone i ona će biti mekša i suptilnija.
5.    Krompir se koristi protiv nateklih očiju. Isečite sirov krompir, oljuštite ga i stavite preko očiju 10 minuta. Krompir će grejati oči i smanjiće otok.
6.    Kada popijete kafu ostane talog. Taj talog možete iskoristiti za piling kože. Nanesite ga na kožu i trljajte, na taj način se stimulišu ćelije kože i čisti telo odstranjivanjem mrtve kože.
7.    Maslinovo ulje je najzdravije ulje za pripremanje hrane. Međutim ono ima svoju primenu i u kozmetici. Napravite smešu od maslinovog ulja i nekoliko kapi limuna, nanesite je na krajeve kose i Vaša kosa će ponovo biti sjajna i glatka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име