Animal print je bezvremenski print koji će se, za razliku od drugih trendova koji dolaze i prolaze, uvek nositi. Popularnost životinjskog dezena samo raste iz godine u godinu tako da sa sigurnošću možemo reći da se uvek isplati kupiti neki komad garderobe ili modni detalj sa animal printom.

 kombinacija animal print
Veoma je bitno kako animal print uklapate sa drugim komadima odeće, bojama ili materijalima. Zato je njegovo nošenje i kombinovanje postalo u modnoj industriji prava mala umetnost. Ovoga puta vam predstavljamo neke od jednostavnijih i osnovnih pravila kako nositi animal print tokom jeseni 2022 godine.

1.Kombinujte ga uz crnu boju

crna boja i animal print
Ako imate suknju, pantalone, blejzer ili neki drugi komad odeće sa ovim dezenom i ne znate sa kojim bojama ga možete uklapati onda se držite klasike, a to je crna boja. Modni stilisti smatraju da je najlakši način da uključite animal print u svoj stil odevanja tako što ćete ga upariti sa crnom odećom. Minimalni napor, a maksimalni šik outfit.

2.Birajte upadljive odevne komade

 trench mantil
Ako su vam dosadile bež, crne i ostale neutralne boje i želite neki trench mantil ili kaput koji skreće pažnju onda izaberite neki sa životinjskim dezenom. Da bi ovaj kaput zablistao u punom sjaju gledajte da vam ostala garderoba bude u neutralnim nijansama. Mada uvek možete dodati neki zanimljivi detalj poput torbe ili minđuša.

3.Za kancelarije držite se jednog dodatka

 torba animal print
U nekim konzervativnijim radnim okruženjima odeća sa leopard printom može biti previše upadljiva ili obrnuto previše ležerna. Zato umesto blejzera sa leopard printom birajte jedan dodatak poput torbe, kaiša ili marame.

4.Birajte različiti animal print

 razliciti zivotinjski dezeni
Pored leopard printa koji je najpopularniji uvek možete izabrati i zmijski, tigrasti, zebrasti, print kornjače, krave, žirafe. Postoji mnogo opcija koje će zaista na originalan i trendi način osvežiti svaku vašu jesenju odevnu kombinaciju. Slobodno kombinujte.

5.Tretirajte animal print kao neutralne boje

 cipele sa leopart printom
Ne boj te se da kombinujete leopard print sa drugim dezenima poput kariranog, prugastog ili cvetnog. Cipele sa leopard printom možete slobodno posmatrati kao da su u nekoj neutralnoj boji jer će zaista delovati magično sa prugastom ili kariranom odećom kao što su haljine, košulje, džemperi i slično.

6.Kombinujte animal print

 kombinujte animal print
Ako uklapate dva ista životinjska dezena koja nisu u potpunosti identična već se po malo i razlikuju onda između njih napravite malo razmaka. Na primer između kaputa i cipela sa leopard printom nosite obične farmerke i neki džemper ili rolku u krem ili beloj boji.

7.Uklapajte crno beli animal print sa drugim crno belim dezenima

gumene cizme sa kravljim printom
Crno bela prugasta odeća ide uz sve i zato je slobodno možete kombinovati i sa crno belim animal printovima kao što je sada ekstra popularan print krave. Na primer gumene čizme sa kravljim printom prelepo izgledaju u kombinaciji sa prugastom ili cvetnom takođe crno belom haljinom.

8.Mali detalj veliki učinak

 kais
I jedan mali detalj poput animal print kaiša može da učini čuda i da osveži vašu belu odevnu kombinaciju. Birajte u ovakvim slučajevima neutralne animal printove, a izbegavajte drečave poput ružičastih ili žutih.

9.Izbegavajte neonske boje

 ne drecave boje
Trendovi 80 – tih se vraćaju, međutim, ne treba ih upotpunosti kopirati. Po mišljenju modnih stilista treba izbegavati uparivanje drečavih, neutralnih boja sa životinjskim dezenima. Na kraju kombinacija deluje preopterećujuće. Zato je uvek bolje umesto drečavih birati nežnije pastelne nijanse ili pak neutralne.

10.Zabavite se svojim stilom odevanja

 igrajte se
Ne plašite se da izađete malo iz zone komfora i da obogatite svoje odevne kombinacije nekim zabavnim detaljima. Isprobajte nešto originalno, možda će delovati zaista super. Na primer da ispod animal print bundice ili sakoa nosite košulju sa zvonastim rukavima. Ili stavite neku lepu maramu sa cvetnim dezenom na dršku torbe. Pravilo je da nema pravila. Ovo su samo preporuke modnih stručnjaka kako bi trebalo najlakše kombinovati animal print. Vi na kraju odlučite i kombinujte ovaj moćni print po svom ukusu. Jedno je sigurno kao što i samo ime kaže animal print je zaista moćni i divlji dezen koji vredi isprobati.