Nove i moderne frizure za jesen 2022 su pred vama. Šta se novo krčka na modnoj i beauty sceni pogledajte u nastavku.

 moderne frizure za jesen 2022
Moderne frizure za jesen 2022 su veoma raznovrsne što se tiče dužine i stilova. Prošli put smo vam predstavili neke od njih, a sada vam predstavljamo trenutno velike hitove kada su u pitanju moderne frizure za jesen 2022 godine. Opet se sve svodi na eksperimenisanju sa stepenima, šiškama, pramenovima, kombinacijama dužina kao i miksu savremenog i retro stila. Izbor je veliki, a na vama je da izaberete svoju jesenju frizuru koja najbolje pristaje vašem obliku lica i tipu kose. Po savetima vodećih svetskih frizera ovo je trenutno stanje kada su pitanju popularne i moderne frizure za jesen 2022 godine.

1.Dramatični stepeni

 leptir moderne frizure za jesen 2022
Stepenasto ili slojevito šišanje je jedan od najvećih trendova ove jeseni. Pored mullet i wolf frizure koje su dominirale poslednje dve godine, ove sezone su se izvojile The Sachel frizura, The Butterfly ili leptir frizura i naravno stepeni u stilu 70 – tih. O leptir frizuri smo već pisali, radi se o igri sa stepenima, odnosno pramenovima koji konturišu lice, naglašavajući jagodice i vilicu. Zatim idući ka unutrašnjosti pramenovi postaju duži i dramatičniji i podsećaju na krila leptira. Kada vam je kosa puštena ona izgleda kao prava stepenasta frizura. Međutim kada je vežete ili napravite punđu ona vizuelno izgleda kao da je kratka.

 divlji stepeni
Sledeći na listi jesu stepeni u stilu 70 – tih. Radi se pre svega o paperjastim slojevima koje je nekada nosila glumica Farrah Fawcett. Ono što je primetno jeste spoj retro shag stil iz 70 – tih i the Rachel frizure iz 90 – tih. Gde se susreću shag i Rachel nastaje nova frizura pod nazivom „The Sachel“. Radi se o modernoj varijanti Rachel frizure koja zadržava svoj prepoznatljiv oblik, ali su stepeni malo duži i upadljiviji što celoj kosi daje potreban volumen i prirodniji izgled.

2.Elegantni bob i lob moderne frizure za jesen 2022

 elegantni bob
Ovu varijantu boba i loba karakteriše način šišanja koji frizeri u svetu zovu kao „ zavesa šišanje“ jer je dužina simetrična sa svih strana. Razdeljak je obično po sredini, a šiške su ili u dužini kose ili malo kraće, ali se to obično jedva primećuje jer se savršeno uklapaju uz ostatak kose. Zbog toga se ovakvi stilovi i zovu elegantnim jer je svaka dlaka na svom mestu.

 elegantni lob moderne frizure za jesen 2022

Kim Kardashian je isprobala dužu varijantu ili poznatiji lob i to u platinasto plavoj boji. Ovakvi stilovi odgovaraju i tankoj i gustoj kosi i mogu se na razne načine stilizovati. Jednostavno se održavaju i lepo izgledaju čak i kada kosa malo poraste.

3.Retro

 retro
Retro, a opet moderne frizure za jesen 2022. Radi se o stilovima koje su nosile naše bake otprilike oko 60 – tih i 70 – tih godina prošlog veka. Radi se o srednjoj dužini čiji su krajevi uvijeni ka spolja. Kosa je isfenirana, čak i blago natapirana, a krajevi su uvijeni ka spolja, dužina je do ključne kosti. Žene su znale da stave traku oko glave ili rajf kako bi dale vrhu glave poseban volumen. Sada se ovakvi stilovi kombinuju sa pramenovima koji uokviruju lice ili sa zavesa šiškama.

4.Bočne šiške – Moderne frizure za jesen 2022

 bocni razdeljak
Rekli smo da će šiške biti u trendu ove jeseni. Nosiće se sve njihove varijante. Od onih klasičnih preko celog čela do modernih zavesa šiški i bottleneck šiški. Međutim, aktuelne su i bočne šiške ili šiške sa strane. Ovakve šiške su bile veliki hit 2000 tih, ali ih i sada nose poznate ličnosti od sestara Kardashian preko Jennifer Lopez pa se do Megan Fox i Billie Eilish. Ovde se ne radi o načinu šišanja već o stilizovanju kose. Kosa može biti duža ili kraća a šiške se prebacuju sa strane praveći bočni razdeljak. Pritom kosu možete stilizovati da bude zalizana i glatka u takozvanom glamur stilu ili da je pustite da bude prirodna i pomalo neuredna u takozvanom prirodnom duhu.