Boja kose za jesen 2022 je, kao po pravilu, inspirisana transformacijom prirode tokom jesenjih dana. Pogledajte koje će nijanse ove sezone biti u trendu.

 boja kose za jesen 2022
Ako ste ovog septembra rešili da skratite kosu ili promenite boju ili izvučete pramenove onda ste na pravom mestu. Istražili smo malo najnovije trendove kada je u pitanju boja kose za jesen 2022 i otkrili da će i ove sezone kao i tokom cele 2022 crvena boja kose biti hit, ali joj se pridružuju još neke zanimljive nijanse. Sa dolaskom hladnijih dana kako garderoba tako i kosa imaju tendenciju da budu tamniji i višedimenzionalni, mada uvek ima izuzetaka. Da ne dužimo u nastavku pogledajte koja će biti najpopularnija boja kose za jesen 2022 godine.

1.Bogato smeđa

 bogato smedja boja kose za jesen 2022
Brinete će uvek biti u modi. Početkom godine je dominirala „expensive brunette“, zatim tokom proleća pečurka smeđa kao jedna vrsta pepeljasto smeđe. Ove sezone je aktuelna bogato smeđa ili „rich brunette“. Radi se o smeđoj nijansi koja izgleda na prvi pogled kao da je jednobojna. Međutim, nije već sadrži više nijansi braon koje su na pravi način pomešane tako da boja deluje prirodno dajući vašoj kosi osunčani, živahniji izgled. Priznaćete deluje moćno pogotovo u kombinaciji sa upadljivijom šminkom.

2.Cimet smeđa boja kose za jesen 2022

cimet smedja boja kose za jesen 2022
Svi frizeri i koloristi se slažu da će crvena kosa dominirati ove sezone i to sve njene nijanse od svetlijih do tamnijih. Početkom jeseni su popularne svetlije crvene nijanse kao što je i cimet smeđa sa dubljim ulaskom u jesen izdvojiće se tamnije crvene nijanse. Nekako nam se čini da ova boja najviše i odgovara svim jesenjim prirodnim transformacijama koje su zaista inspirativne i jedinstvene na svoj način. Dominiraće nijanse poput ove cimet smeđe, zatim tamno kestenjaste, narandžasto crvene, jagoda plave. Crvena pristaje svim dužinama i tipovima kose. Takođe je mogu nositi sve žene bez obzira na godine starosti. Možemo slobodno reći univerzalna i vanvremenska boja kose koja deluje vatreno, a opet krhko i ženstveno.

3.Bakarno crvena

 bakarno crvena
Ne možemo govoriti o crvenim nijansama a da ne spomenemo bakarno crvenu. I one će biti veoma tražena i nošena ove jeseni. Frizeri savetuju da ove sezone zlatno bakarnu nijansu obogatite raznim crvenim tonovima kako bi delovala još lepše i živahnije. Crvena boja brže bledi u odnosu na ostale nijanse i zato potražite neki bolji šampon ili dodatni sjaj kako bi vam boja bila intenzivnija i duže trajala.

4.Višedimenzionalno plava boja kose za jesen 2022

 visedimenzionalno plava
Plava kosa će takođe biti u trendu. Međutim, potrebno je malo osvežiti pogotovo u tonalitetu. Umesto izrazito platinasto plave birajte dublje tonove plave sa zlatnim ili smeđim prelivima. Na taj način vaša kosa deluje voluminoznije i bogatije.

5.Moka smeđa

 mocha smedja
Pored cimet brineta i čokoladnih brineta i moka brinete će vladati ove sezone. Ovo je jedna vrsta svetlo smeđe nijanse koja podseća na boju mocha kafe. Mnoge poznate ličnosti su se odlučile za ovu nijansu. Nicola Peltz-Beckham je iz plavuše prešla u mocha brinete, a Jessica Alba je odlučila da svoje bronzane pramenove zameni mocha smeđim pramenovima koji njenoj kosi daju poseban sjaj i mekoću. Ova smeđa boja se kreće od svetlije smeđe sa tamnijim mocha naglascima pa sve do svetlije smeđe sa karamel tonovima.

6.Osenčeni koren

 osenceni koren
Tamniji koren pogotovo na plavim nijansama je u trendu već nekoliko sezona. Idealan je izbor za one žene koje žele da osvetle svoju boju kose, ali i da dalje zadrže prirodne tamnije tonove pri korenu kose. Kosa deluje kao da ponovo raste iz korena, a svetlija je po sredini i na krajevima. Efekat osvetljenog korena se najbolje postiže uz pomoć foilayage tehnike izvlačenja pramenova.

7.Cherry-Cola boja kose za jesen 2022

 cherry cola boja kose za jesen 2022
Boja kose za jesen 2022 jeste inspirisana prirodnim promenama, ali i namirnicima koje su tipične za ovo godišnje doba. Poput cimeta, bundeve, grožđa, kestena i slično. Iako će crveni tonovi jagoda plave i bakarno crvene dominirati ove sezone ipak frizeri smatraju da će se nositi i tamnije nijanse koje podsećaju na Cherry – Colu. To je u stvari jedna vrsta mahagoni nijanse odnosno tamno crvena koja deluje kao spoj crvene i ljubičaste. Veoma moćna i dubinska nijansa koja dobija neodoljiv sjaj pod uticajem jesenjih sunčevih zraka.