Jedan od najomiljenijih i najpopularnijih modnih detalja naročito leti predstavljaju naočare za sunce. One nam obezbeđuju misteriozan, moderan, ali i glamurozan izgled.
Poslednjih godina u modi su različiti modeli naočara za sunce. Međutim, da biste postigli željeni izgled morate izabrati naočare koje će odgovarati Vašem obliku lica.
U zavisnosti od položaja čela, jagodica i brade lica možemo podeliti na okrugla, kvadratna, u obliku srca, duga ili ovalna. Važi pravilo da ram naočara treba da bude u kontrastu sa oblikom lica. Na primer, četvrtastom licu odgovaraju naočare sa okruglim ramom i obrnuto.

1.    Okruglo lice
Ovom obliku lica pristaju naočare sa tankim okvirom, pravougaonog i četvrtastog oblika. Slobodno birajte široke okvire koji će izdužiti okruglo lice.
Okruglo liceNaocare za Okruglo lice
2.    Četvrtasto lice
Ovom obliku lica odgovaraju naočare sa okruglim ili ovalnim oblikom. U obzir dolaze i mačkaste naočare sa ivicama koje su blago povijene na gore.
Četvrtasto lice Naocare za Četvrtasto lice
3.    Ovalno lice
Ko ima ovalno lice taj je srećnik jer mu svi oblici naočara lepo stoje. Možete birati naočare za sunce sa različitim ramovima i bojom stakla.
Ovalno lice Naocare za Ovalno lice
4.    Lice u obliku srca
Za ovaj oblik lica treba izabrati naočare koje će stvoriti efekat šire brade. Nikako ne birati kitnjaste naočare već klasične avijatičarske, mačkaste i naočare sa leptirastim  oblikom.
Lice u obliku srca Naocare za Lice u obliku srca

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име