Od ledeno plave preko vatreno crvene pa sve do tamnije braon pogledajte koja je to popularna i neodoljiva boja kose za zimu 2021/2022 koju ćete poželeti da isprobate.siva boja kose za zimu

Zima i period oko Nove godine je pravo vreme da napravimo neke promene ili osvežimo svoju sadašnju nijansu kose nekim originalnim i modernim pramenovima ili tehnikama farbanja. Zato sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo šta je ove sezone u ponudi kada je u pitanju boja kose za zimu. Postoji nepisano pravilo da su tipične zimske nijanse kestenjasta, čokoladno smeđa i karamel plava. To su klasične nijanse koje će se uvek nositi, ali ove sezone se preporučuje da isprobate još neke zanimljive nijanse poput đumbir crvene, pepeljasto plave, ekspreso braon ili sivkaste nijanse. Takođe uvek treba razgovarati sa svojim frizerom o tome koja nijansa najviše odgovara vašoj boji kože i tipu kose.

Po mišljenjima vodećih svetskih frizera ove sezone se najpopularniji pigmenti kreću u rasponu od dubokih, tamno crvenih, preko medenih pa sve do plavih pigmenata začinjenih bundevasto crvenim tonovima. Ponuda je velika, a mi smo izdvojili samo one najtraženije.

1.Nežno plava

Žene često frizerima postavljaju pitanje da li one mogu da iz neke svoje tamnije ili crvenkaste nijanse tokom zimskog perioda pređu u plavuše. Činjenica je da se svetlije nijanse pa samim tim i plava vezuju za toplija godišnja doba odnosno proleće i leto. Međutim, postoji danas dosta plavih, hladnih tonova koji su idealni za zimski period. Što se tiče početka 2022 godine ipak su u modi toplije nijanse plave obogaćene medenim, zlatnim ili karamel pramenovima. Finim prelazima ižmeđu tonova se dobija ova nežno plava nijansa kakvu je već isprobala Khloe Kardashian. Ova nijansa najbolje izgleda na kratkoj i kosi srednje dužine i preporučuje se onim ženama koje žele da budu plavuše tokom cele godine.

2.Ledeno plava

Ostajemo i dalje kod plavih tonova. Ovoga puta predstavljamo hladnu, tipično zimsku varijantu plave koja je još poznata kao ledeno plava ili „ice blonde“. Moćna i glamurozna nijansa koja ne može ostati neprimećena. Ovo je u stvari platinasto plava nijansa. Da li ćete postići ovakvu nijansu u mnogome zavisi od vaše prirodne boje kose. Takođe ledeno plava boja zahteva dosta ulaganja i održavanja kako bi što duže trajala. Redovno koristite ljubičasti šampon i balzam, ali budite oprezni sa drugim preparatima za negu kose jer mogu obojiti ovu nijansu.

3.Siva ili seda boja kose za zimu

Siva ili srebrna nijansa poslednjih godina je sve popularnija i to kako prirodno seda tako i farbana. Frizeri su svoje mušterije tokom pandemije savetovali da pređu na ovu prirodnu nijansu jer ona sa malo održavanja može da izgleda stilski vrlo efektno i graciozno. Površno gledamo ova nijansa po tonalitetu podseća na ledeno plavu pa joj je takođe za održavanje neophodan ljubičasti šampon i ostali bezbojni preparati regeneratori i balzami. Kosa naravno sedi kad počinje da raste iz korena, ali ako nemate dovoljno strpljenja da sačekate da cela posedi onda je ofarbajte nekom srebrnom nijansom. Možda će biti potrebno nekoliko sesija farbanja, ali vredi se potruditi jer je krajnji rezultat fantastičan.

4.Upadljive crvene nijanse

Crvena je bila veliki hit tokom jeseni, ali će se nositi i tokom zimskog perioda. Tražiće se upadljivi i duboki tonovi crvene od bakarnih, preko vatreno crvenih pa sve do onih začinjenih tonovima bundeve i đumbira. Takođe u trendu je i „velvet red“ ili somotsko crvena koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Bakarna nijansa se preporučuje brinetama koje žele da naprave drastičnu promenu i postanu crvenokose. Ona daje najbolji prelaz od smeđe ka crvenim tonovima. Ako ste plavuša i želite da obogatite svoju nijansu crvenim tonovima onda frizeri savetuju da izaberete pramenove u boji bundeve.

5.Čokoladno smeđa boja kose za zimu

Tamniji tonovi se smatraju tipično zimskim, ali ako želite da svoju tamno smeđu ili crnu kosu osvežite i obogatite ove sezone onda se preporučuje izvlačenje čokoladnih pramenova. Ovde je bitno pronaći pravu, topliju ili hladniju,čokoladnu nijansu koja će na najbolji način dopuniti ton vaše boje kože. Takođe, je bitno izbeći pojavu crvenkastih tonova kako bi ova smeđa nijansa delovala što prirodnije i sjajnije. Zato je i kod brineta, a ne samo plavuša, potrebno koristiti adekvatne šampone za plavo toniranje koji bi neutralisali pojavu neželjenih narandžastih, crvenih i mesinganih tonova.

6.Bombastična bronde nijansa

Bronde predstavlja zlatnu sredinu za one žene koje ne mogu da se odluče da li da budu plavuše ili brinete. Ona sadrži najbolje karakteristike i jedne i druge nijanse. Pritom, zahvaljujući velikom prisustvu neutralnih tonova, uvek izgleda sveže pa čak i vizuelno podmlađuje. Bronde ima više varijanti kao što su bež plava i neutralna svetlo smeđa koje su idealne za zimski period, a i odlično se uklapaju uz sve odevne kombinacije od poslovnih, preko kežual pa sve do svečanih i glamuroznih.

7.Jet black boja kose za zimu

Na kraju nosiće se uvek atraktivna crna kosa. Ovo je vanvremenska i klasična nijansa koja nikada neće izaći iz mode. I ona se kao i druge nijanse vremenom stalno obogaćuje i menja. Boja je kompaktna celom dužinom i nema pramenova kao kod predhodnih nijansi. Pre nego što pređete u crnke dobro se posavetujte sa frizerom. Da li želite polutrajnu ili trajnu boju, hoće li ova nijansa brzo izbledeti, da li je možete lako posvetliti ukoliko poželite da pređete na neku drugu nijansu. Često se postavlja pitanje koja je razlika između klasične crne i jet black. Klasična crna nije toliko intenzivna i uglavnom je ravna odnosno nema nijansi. Jet black je sa druge strane, po intenzitetu tamnija od klasične crne i ima plave ili ljubičaste tonove. Naziv je dobila po dragom kamenu „jet“ koji se koristi kao nakit. Ova nijansa baš kao i dragi kamen sija i izgleda veoma moćno i glamurozno.