Predstavljamo vam ženske čizme za 2022 godinu. Street Style kraljice koje ćemo viđati na svakom koraku.cizme

Iz godine u godinu modeli obuće za žene su sve lepši i svestraniji. Mnogo je starih trendova koji se u novom izdanju dopadaju čak i onim najprobirljivijim ženama. Kada su u pitanju ženske čizme za 2022 godinu, modni stručnjaci su među velikom ponudom izdvojili top tri modela koja će žene najčešće nositi tokom predstojeće godine. Radi se o vanvremenskim modelima, koji su prilagođeni najnovijim trendovima i potrebama žena tako da će se sigurno još dugo nositi, sve dok se ne upropaste. Pogledajte o kojim je modelima reč.

1.Kaubojke

Kaubojke postoje skoro 200 godina, a po tradiciji se vezuju za kauboje i jahače. U početku su pravljene od teleće kože sa ugaonom petom koja prijanja uz uzengije i ne kliza se tokom jahanja. Vremenom su se kaubojke dosta menjale i prilagođavale savremenim trendovima, ali su i dalje zadržale svoj prepoznatljiv oblik. Tokom 2021 nosile su se uglavnom kaubojke klasičnijeg i minimalističkog izgleda. Za 2022 godinu modni stručnjaci preporučuju da birate maksimalnu estetiku odnosno modele sa prugama i drugim dezenima, zatim u ljubičastoj, roze, metalik bojama kao i sa šarenim detaljima. Dobra strana ove obuće jeste što se može nositi preko cele godine jer podjednako lepo izgleda kako uz lepršave letnje haljine tako i uz vrećaste farmerke i perjane jakne.

2.Chunky ženske čizme za 2022

Chunky, combat ili čizme sa zdepastim đonom možda nisu tako privlačne zbog svog napadnog izgleda, ali su veoma praktične, udobne i tople tako da su uspele u relativno kratkom roku da osvoje srca žena. Dolaze u više boja i dizajna mada su i dalje najtraženije one u crnoj, beloj i krem boji. Mogu biti do lista, kolena ili članka i dosta podsećaju na vojničke cokule tako da se mogu dobro iskoristiti kao deo militarističkog stila. Klasični modeli imaju veliki đon i pertle, ali noviji modeli su uglavnom bez pertli već sa rastegljivim delom sa strane. Prelepo se kombinuju sa raznovrsnom odećom, haljinama, šortcevima, suknjama, kaputima, elegantnim pantalonama i sakoima. Izgledaju veoma moćno i glamurozno pogotovo u kombinaciji sa kožnom odećom.

3.Sa špicastim vrhom

Posle popularnosti pačijeg kljuna ili četvrtastog vrha ponovo su u modi cipele sa špicastim vrhom. Možemo slobodno reći da ovakvi modeli izgledaju veoma ženstveno i elegantno tako da ih vredi nabaviti za predstojeću sezonu. Mnoge modne kuće poput Balenciaga su lansirale svoje špicaste modele koji su zaista izgledali kraljevski na modnim pistama. Špicasti vrhovi su sušta suprotnost „ chunky“ modelima, ali imaju jednu zajedničku stvar, a to je da se mogu lepo kombinovati sa skoro svakim outfitom.