Ukoliko planirate da ovog proleća promenite boju kose onda Vam predlažemo da pogledate za koje su se nijanse odlučile poznate dame koje po pravilu diktiraju trendove. Ovog proleća u trendu su plavuše, crvenokose i brinete. Od nijansi se zahteva da budu uverljive, da osveže lice i daju mu što prirodniji izgled. Ne žurite već pažljivo izaberite onu boju koja najbolje odgovara Vašoj boji tena, boji očiju i obliku lica.
1.    Plava sa karamel pramenovima
Karlie Kloss nije klasična izbeljena plavuša. Njena osnovna boja kose je svetlo braon sa prirodnim karamel pramenovima. Karamel pramenovi su u trendu ove sezone i mogu se izvući na skoro svakoj boji kose. Kod plave boje je najbolje da pramenovi u korenu i oko lica budu tamniji, a ka krajevima svetliji.  Na taj način će osvežiti lice i istaći ono što je najlepše na njemu.

  Plava boja kose sa karamel pramenovima
2.    Plava sa medeno zlatnim pramenovima
Ovo je još jedna popularna nijansa plave boje kose. Medeno plavi pramenovi se savršeno uklapaju uz prolećni ambijent i lice čine osunčanim i sjajnijim. Ovi pramenovi najlepše stoje damama sa svetlijim tenom i rumenim obrazima.

 

  Plava boja kose sa medeno zlatnim pramenovima
3.    Kremasto plava boja kose
Ovde se radi o tamno plavoj boji sa kremastim, svetlijim tonovima. Međutim svetliji pramenovi se ne kreću od korena pa celom dužinom kose već naprotiv. Kosa je od korena pa do polovine u tamnijoj nijansi, pa tek onda od polovine do krajeva slede svetliji pramenovi. Zato ova boja kose izgleda tako sveže i lepo.

Kremasto plava boja kose
4.    Bakarno crvena boja kose
Crvenokose koje žele da ovog proleća svoju boju kose učine intenzivnom i sjajnijom treba da izaberu bakarno crvenu nijansu. Ova boja se preporučuje damama koje imaju svetliji ten i rumene obraze.
  Bakarno crvena boja kose
5.    Ružičasto crvena boja kose
Za razliku od intenzivno crvene koja deluje jako i strastveno ružičasto crvena nijansa je umerenija i manje agresivna. Međutim dovoljno je sjajna da osvetli lice i učini ga što prirodnijim i nežnijim.

Ružičasto crvena boja kose
6.    Energično crvena boja kose
Ova nijansa je namenjena jakim damama koje su sigurne u sebe kao što su Julianne Moore i Emma Stone. Međutim ova moćna boja zahteva mnogo više pažnje i održavanja u odnosu na druge crvene nijanse. Jer pramenovi brzo izblede i postaju žućkasti. Zato ih treba na nekoliko nedelja osvežavati kako bi zadržali svoju intenzivno crvenu nijansu.

Energično crvena boja kose
7.    Kestenjasto braon boja kose
Da biste dobili ovakvu boju kose potrebno je najpre da ofarbate celu kosu u svetlijoj braon nijansi. Zatim da izvučete tamnije pramenovi kako bi kosa dobila na sjaju i volumenu. Možete uz pomoć balayage tehnike da omekšate prelaz između dve nijanse i da na taj način Vašem licu date što prirodniji, elegantniji i sofisticiraniji izgled.

 Kestenjasto braon boja kose
8.    Karamel braon  boja kose
Ovo je jedna od najlepših i najpopularnijih nijansi braon kose koja lepo stoji svakoj dami bez obzira na boju tena i očiju. Da biste bili svetla brineta možete da izvučete svetlije karamel pramenove oko lica i na krajevima kose.

Karamel braon  boja kose
9.    Duboko, tamno braon  boja kose
Ova tamno braon boja kose naročito lepo stoji damama sa tamnijim tenom i svetlijim očima. Ako ste prirodna brineta koristite nijansu koja je dva puta tamnija od Vaše. Nešto svetlije pramenove možete izvući oko lica i po sredini kose kako biste joj dali potreban sjaj i volumen.

 Duboko, tamno braon  boja kose

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име