Od crvenkastih i svetlijih nijansi preko luksuznog sjaja u kosi pa do novih tehnika izvlačenja pramenova pogledajte šta nas još očekuje kada je u pitanju farbanje kose u 2022 godini.konturisanje kose

Od kad pratimo popularne boje i nijanse kose vidimo da se trendovi ciklično smenjuju i da nas uglavnom iz godine u godinu očekuju relativno slične nijanse crne, crvene, plave, a sada i sede ili sive boje. Ipak postoje stepeni varijacije i, naravno, nijanse koje ne pripadaju prirodnom spektru boja već su rezultat izbeljivanja ili blajhovanja. Farbanje kose u 2022 se pomalo razlikuje od predhodnih godina i ne oslanja se toliko na same boje već na nove tehnike koje daju veoma zanimljive rezultate poput konturisanja lica ili neodoljivog sjaja u kosi. Unapred analiziramo sve popularne trendove, tehnike i nijanse koje će dominirati tokom 2022 godine.

1.Farbanje kose u 2022 u svetlijim nijansamabakarna boja kose

Ove godine je pravi trenutak da pređete na svetlije nijanse farbi jer su one sada u trendu. Kada kažemo svetlije ne mislimo bukvalno na svetlije već na sve upadljive boje, odnosno tople boje kao što su žuta, narandžasta i crvena kao i sve njihove kombinacije i varijacije. Izaberite bakarno crvene nijanse, zlatno breskvaste, purpurno ljubičaste ( kao što je Pantone boja 2022 – Very Peri). Prema rečima slavne frizerke Leonor Greyl, na vama je da sami izaberete boju, ali pravi vajb je na svetlini. Boje koje podižu raspoloženje će na vas takođe uticati da budete radosni i pozitivni i da kao takvi odišete snažnom privlačnošću i optimizmom.
Da biste došli do ovakvih nijansi ne morate odmah zakazivati termine u frizerskim salonima već možete i sami kod kuće isprobati razne opcije i palete boja, a kao inspiracija vam mogu poslužiti predlozi sa Tik Toka.

2.Hair Frosting – Mraz u kosihair frosting

Hair frosting se može kod nas prevesti kao mraz u kosi ili glazura kose i predstavlja odraslu i nadograđenu verziju babylights pramenova. Ovde se svaki izbeljeni pramen pažljivo preliva po kosi kao glazura, pramen po pramen tako da sve izgleda kao da je sneg napadao po granama drveća. Frosting tehnika izvlačenja pramenova obično koristi malo hladno plave tonove kao kontrast tamnijoj osnovnoj boji. Ova nijansa se lako održava jer je dizajnirana tako da se na savršen način uklapa u prirodne pigmente vaše kose. Pramenovi izgledaju meko i višedimenzionalno. Krajnji rezultat daje puno slojeva boje, ali ne izgleda preterano i nametljivo. Ovu tehniku su isprobale mnoge poznate ličnosti poput Halle Berry, Suki Waterhouse, Dakota Johnson.

3.Francuski sjajfrench glossing farbanje kose u 2022

Ove godine boja nije toliko bitna već sjaj kose. Radi se o trendu pod nazivom „ French Glossing“ ili francuski glatki sjaj. Ovaj tretman se sastoji u tome da se trajna boja nanosi na koren dok se sjaj bez amonijaka nanosi celom dužinom od sredine do krajeva kose koristeći tehniku gradijentnog farbanja čime se ističe na poseban način različitost tonova celom dužinom, a kao krajnji rezultat dobijamo moderan ombre efekat, odnosno francusku šik nijansu koja blista, presijava se i reflektuje svetlost.

4. Farbanje kose u 2022 konturisanjem

farbanje kose u 2022 konturisanjem

U evoluciji „money-piece“ pramenova izdvojila se još jedna tehnika izvlačenja pramenova ,a to je konturisanje kose. Konturisanjem se ističu one takozvane baby dlačice koje na mekan i delikatan način uokviruju lice. Konturisanje je mekše od money-piece pramenova i ne koristi kolor bloking boje tako da je kontrast mnogo manji. Prednost je u tome što posvetljuje pramenove koji uokviruju lice pa ga samim tim osvetljavaju i vizuelno ulepšavaju. Ovu tehniku konturisanja možete poslednjih dana videti na Tik Toku. Konturisanje ne samo što lepo uokviruje lice već se i jednostavno održava jer se fokusira samo na prednje pramenove koju su za nijansu ili dve svetliji od prirodne boje vaše kose.