Kao što znate poznate dame diktiraju modne trendove. A prve koje će prošetati novi komad odeće, modni detalj, određenu frizuru ili šminku su svakako manekenke i supermodeli.  Mnogi modeli su upravo zahvaljujući svojim specifičnim i prelepim frizurama stekle svetsku slavu. Radi se o vanvremenskim popularnim frizurama koje se danas rado kopiraju i nose. Pogledajte o kojim modelima i frizurama je reč.

 
1.    Twiggy – Kratka kosa
Mnogi smatraju da je Twiggy postala opšte poznata zahvaljujući svojoj kratkoj jagoda plavoj kosi koja je negde između piksi i bob frizure. Šezdesetih godina su devojke ludele za ovom jednostavnom i dečačkom kratkom frizurom koja je začešljana u stranu i prati oblik lica. Danas je ova frizura takođe aktuelna. Dovoljno je da se spomene Twiggy frizura i svi znaju o čemu je reč. Radi se o frizuri koja je jednostavna za održavanje i nošenje. Dovoljno je samo da kosu lagano prosušite fenom i četkom, a šiške po potrebi zaližete uz lice ili ih pustite da slobodno padaju. Ovu frizuru pored plavuša i crvenokosa mogu nositi i brinete.


2.    Charlee Fraser – Bob sa loknama
Charlee Fraser poslednjih godina važi za  jednu od najtraženijih modela. Ova Australijanka je između ostalog prepoznatljiva i po svojim prelepim dugim smeđim loknama. Međutim, ona je ove sezone skratila kosu i prešla na bob frizuru, ali je zadržala svoje lokne. Ova razbarušena bob frizura u prvi plan ističe lepotu očiju i jagodica. Komentari su samo pozitivni tako da mnoge devojke već sada kopiraju frizuru mlade Charlee Fraser.


3.    Karlie Kloss – Lob frizura
Ako su piksi i bob frizure suviše kratke za Vas onda se možete odlučiti za lob ili dužu bob frizuru. Po ovoj frizuri je prepoznatljiva Karlie Kloss. Dobra strana lob frizure je njena svestranost jer se može stilski oblikovati na različite načine sve u zavisnosti od Vašeg raspoloženja i prilike.

4.    Gisele Bundchen – Duga talasasta kosa
Gisele Bundchen je popularizovala ne samo dugu talasastu kosu već i bronde tehniku farbanja kose. Njenim prirodno lepim loknama se dive svi, a prelepa manekenka je istakla da je oduvek volela svoju kosu jer joj je davala potrebno samopouzdanje.


5.    Freja Beha Erichsen – Duža „shag“ frizura
Shag frizure su u trendu poslednjih godina. Međutim, kraći slojevi nekako bolje idu uz bob i lob frizure dok uz dužu kosu izgledaju previše neuredno, kao da ste upravo ustali i niste stigli da se očešljate. Sa druge strane, ako želite da postignete rokerski, šik izgled kao Freja onda slobodno nosite ovakvu frizuru

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име