Predstavljamo vam frizure za jesen 2023, top osam stilova koji će se po predviđanjima i istraživanjima najviše tražiti u frizerskim salonima.

 frizure za jesen 2023
Temperature su napolju još uvek visoke i sezona godišnjih odmora je tek u jeku međutim to nas neće sprečiti da se pozabavimo najnovijim trendovima za predstojeću sezonu. U pitanju su popularne frizure za jesen 2023 godine, koje dužine će se najviše nositi, kakve šiške, stilovi šišanja i ostali korisni saveti frizera.

Nakon leta kada nam pramenovi postaju duži i suvi nakon dužeg vremena provedenog na suncu ili u slanoj vodi kosi je potrebna promena i osveženje. Zato su tu frizure za jesen 2023 koje će obnoviti našu kosu. Frizeri smatraju da je jesen idelno vreme da se odlučite za drastičnije i smelije poteze kada je način šišanja i izbor frizure u pitanju. Umesto težih stilova birajte slojevite frizure inspirisane 90 – tim. Možete birati nonšarlantne lokne ili teksture koje će duže trajati. To se odnosi i na bob frizure za jesen 2023 kao i na izbor šiški, sve bi trebalo da bude jednostavnije i lakše za održavanje i stilizovanje.

Pogledajte u nastavku koje su to frizure za jesen 2023 koje ćemo sigurno viđati na svakom koraku tokom predstojeće sezone.

1.Shaggy lob

shaggy lob frizure za jesen 2023
Duži bob poznatiji kao lob spada u popularne i vrhunske frizure zahvaljujući svojoj lakoći i svestranosti. Iako se varijante loba iz sezone u sezonu menjaju ove jeseni nosiće se čupavije verzije koje nalikuju na shaggy stilove. Mullet, kovrdžavi shag, vučji rez ili wolf cut su samo neke od lob varijanti koje će biti in tokom jeseni. Čupavije i stepenastije varijante loba vuku na romantiku i biće među najtraženijima.

Prednost shaggy loba jesu veliki, isprekidani slojevi koji pružaju opuštenu završnu obradu koja ne zahteva posebno održavanje. Pored lakog stilizovanja ova frizura odgovara i skoro stim tipovima kose.

2.Slojevite frizure u stilu supermodela iz 90 – tih

 frizura supermodela iz 90-tih
Leptir frizura je poslednjih nekoliko sezona bila veliki hit. Međutim, sada se trend pomera ka kultnijim frizurama takođe iz 90 – tih. Ove frizure karakterišu obilni volumen u korenu kose i suptilni slojevi. Ovo su bile omiljene i najčešće frizure supermodela iz 90 – tih.

Iako zahtevaju više održavanja poput feniranja i uvijanja ipak se uz pomoć pravih proizvoda i ove frizure mogu danas lakše stilizovati. Ključ je u stvaranju maksimalnog volumena, kažu frizeri. Zato nanesite sprej za volumen na vlažnu kosu pre nego što je dobro osušite. Da bi vam frizura što duže trajala u svoju rutinu nege kose ubacite upotrebu suvog šampona za pranje. Ovaj šampon će apsorbovati ulja sa vlasišta i pramenova, a kosi će vratiti potrebnu teksturu.

3.Zavesa šiške

 zavesa siske frizure za jesen 2023
Iz sezone u sezonu zavesa šiške su pravi način da osvežite svoju postojeću frizuru.Ne samo da lagane stepenasto šišane zavesa šiške lepo uokviruju lice već i dobro funkcionišu na različitim tipovima kose.Bez obzira da li imate kovrdžavu, finu, talasastu ili gustu kosu zavesa šiške mogu biti idealan dodatak za vaš savršeni izgled. Još bolje, ove šiške zahtevaju manje održavanja od drugih stilova šiški jer lepo izgledaju i kada porastu zahvaljujući svom pernastom obliku.

4.Italijanski bob

 italijanski bob
Tekstura i slojevi su obično detalji po kojima se bob frizure razlikuju ili po kojima su jedinstvene i prepoznatljive. Italijanska verzija boba sadrži zdepaste, tupe krajeve koji nalikuju klasičnom načinu šišanja, ali mu i daju prozračniji, obimniji izgled koji nije previše glomazan i težak. Poznate ličnosti koje nose italijanski bob su Kia Gerber i Zendaya. Ova varijanta boba je mnogo fleksibilnija za stilizovanje i pritom izgleda dinamičnije i pokretljivije.

5.Dorađene piksi frizure za jesen 2023

 doradjena piksi frizura
Piksi ove jeseni dobija dorađeno i modernije izdanje. Malo je duži od tradicionalne piksi frizure, a slojevi su prefinjeniji i romantičniji i nisu toliko raščupani i neuredni kao kod mullet frizura. Ovakve piksi frizure najbolje pristaju ženama sa finom ili talasastom kosom, a ne preporučuju se onima sa gustom i kovrdžavom kosom.

6.Curve cut šiške

 curve cut siske
Curve cut šiške ili zakrivljene šiške su bliske rođake zavesa šiškama i pritom su jedna od povoljnijih opcija za sve oblike lica. Kreću se tačno iznad linije vilice i uokviruju lice. Na prednjem delu su malo skraćene i definisanije u odnosu na zavesa šiške. Za njihovo stilizovanje koristite proizvode koji će smanjiti kovrdžavost i dati potreban volumen i sjaj.

7.Rachel verzija 2.0

moderna rachel
Rachel frizura je izdržala test vremena, ali ova moderna verzija 2.0 je najnoviji, najsavršeniji način nošenja ove kultne frizure. Kada birate frizuru važno je uzeti u obzir nekoliko elemenata: teksturu kose, oblik lica, održavanje, ali što je najvažnije bitno je šta taj stil sa sobom nosi i da li vam u potpunosti odgovara. Sa izduženim mekim slojevima, ova frizura lepo stoji na svakom obliku lica pa je zato dobra preporuka za jesen 2023 godine.

8.Birkin šiške

 birkin siske
I dalje smo kod šiški. Frizeri smatraju da ukoliko niste spremni da za jesen drastično skratite kosu ili promenite frizuru onda je možete osvežiti uz pomoć fantastičnih birkin šiški. Kombinacija birkin šiški i duge kose će sigurno biti jedna od vodećih trendi frizura za jesen 2023 godine. Izgleda tako elegantno i privlačno i odiše takozvanim francuskim šarmom.