Frizure za plažu su veoma raznovrsne i samo od vašeg raspoloženja i ukusa zavisi za koju ćete se opredeliti. Mi vam kao inspiraciju predlažemo sledećih šest stilova koje vredi isprobati ovog leta.

 frizure za plazu
Bilo da vam je kosa duga, kraća, talasasta ili ravna poželećete da je na adekvatan način stilizujete i uklopite uz vaš outfit za plažu. Bitno je da se vi lepo provedete i da birate one frizure za plažu koje vam najbolje stoje i koje ne zamaraju vaše lice i telo. To bi trebalo da budu jednostavne, ali popularne frizure koje u isto vreme izgledaju lepo i stilski efektno. Nadamo se da ćete među našim predlozima naći nešto što vam odgovara.

1.Punđa na polupodignutoj kosi

 pundja na polupodignutoj kosi
Prva na listi za ovo leto jeste punđa na polupodignutoj kosi. Sve vrste punđi su u modi ove sezone. Poznate ličnosti poput Kendall Jenner, Selena Gomez ih rado biraju i nose u svim prilikama. Mala punđa na vrhu glave odnosno na polupodignutoj kosi je hit ovog leta. Lepo izgleda i na dugoj i na srednjoj dužini kose, ali i na kratkim frizurama kao što je bob. Ono što je najbitnije kod ove frizure za plažu jeste da se jednostavno može napraviti.

 frizure za plazu pundja
Potrebno je da izdvojite gornje i pramenove sa strane da ih vežete u rep, a zatim uvijete jednom ili više puta oko svoje ose i napravite punđu. Punđu možete pričvrstiti običnom trakom za kosu, ali možete dodati i par interesantnih ukosnica oko nje, to je već stvar vašeg stila i ukusa. Ostatak kose pustite da slobodno leprša na letnjem povetarcu.

2.Neuredni konjski rep – Frizure za plažu

 neuredni konjski rep
Frizeri obično repove dele po njihovoj urednosti i eleganciji. Dok je elegantan konjski rep savršen izbor za poslovne prilike ili gala večeri, neuredan ili „zamršen“ rep je odlično rešenje za plažu. Takođe, postoji pravilo da kad god ne znate šta ćete sa svojom kosom vežite rep.

 frizure za plazu konjski rep
Kod ove varijante vam nije potreban ni češalj. Sve što je potrebno jeste da skupite kosu i da je vežete u rep. Za efektniji izgled možete izvući par baby pramenova sa strane i pozadi.

3.Neuredna Chignon punđa

 neuredni chignon
Kada su u pitanju inspiracije za frizure za plažu važi pravilo „ što neurednije to bolje“.Dakle, pored neurednog repa ovog leta vredi isprobati i neurednu Chignon punđu. Labave, neobavezne i neuredne punđe se smatraju najpraktičnijom frizurom za plažu. Njihova dobra strana jeste što se jednostavno prave bukvalno za par sekundi.

 frizure za plazu chignon
Samo pokupite kosu kao kada pravite rep uvijte je na vrhu glave više puta oko svoje ose i stavite gumicu li traku. Opet možete izvući par pramenova pozadi ili napred i ostaviti ih slobodno da vise kako bi sve izgledalo što laganije i prirodnije.

4.Frizure za plažu – Dve pletenice

 dupla pletenica
Pletenice su uvek dobar izbor za leto. Izgledaju romantično, ženstveno i praktično. Možete ih nositi od jutra do mraka u svim prilikama. Sve su popularnije poslednjih godina tako da se i frizure sa njima stalno dopunjuju i usavršavaju. Ovog leta u trendu su dve pletenice ili duple pletenice.

 frizure za plazu pletenice
Možete ih isplesti od prednjih pramenova i zakačiti šnalom pozadi. Možete ih sa ostatkom kose vezati u rep, napraviti krunu oko glave od njih ili ih samo pustite da prolaze kroz kosu. Možete i celu kosu podeliti u dve sekcije i napraviti dve veće pletenice kao kikice. Igrajte se i eksperimentišite ovog leta sa pletenicama.

5.Morska sirena pletenica

 morska sirena pletenica
Pored talasa u kosi kao kod morske sirene ovog leta nosi se i pletenica morska sirena. Ova frizura za plažu možda na prvi pogled deluje komplikovano, međutim, jednostavno se pravi. Plete se na isti način kao i francuska pletenica sa tri pramena kose. Počnite sa tri manja pramena na vrhu glave i napravite klasičnu pletenicu.

pletenica
Zatim uzimajte pramen sa jedne pa sa druge strane i provlačite ih kroz delove prve pletenice i tako sve dok ima pramenova i dok se ne dođe do kraja. Na kraju možete malo raširiti pletenicu da deluje labavije i izvući par pramenova kako bi sve izgledalo što prirodnije.

6.Frizure za plažu – Bandana marama

 frizure za plazu marama
Marama u kosi je uvek dobar, romantičan i lagan način da osvežite izgled svoje frizure za plažu ovog leta. Maramu u zavisnosti od oblika i veličite možete na raznovrsne načine nositi u kosi. Možete je iskoristiti kao traku oko repa, ili kao rajf oko glave.

 bandana marama
Takođe je možete provući kroz pletenicu ili nositi kao bandana maramu. Jedno je sigurno ovakve frizure sa maramom privlače veliku pažnju i smatraju se veoma kreativnim i originalnim. Zato ih slobodno isprobajte ovog leta.