Od klasičnih bob stilova, preko modernih mullet i shag varijanti pa sve do duge stepenaste kose pogledajte najnovije frizure za zimu 2021/2022 godine.Pred vama je top 8 stilova koje ćemo viđati na svakom koraku tokom ove zimske sezone, ali i kasnije tokom cele 2022 godine.frizure

Svaka sezona donosi sa sobom i nove trendove. Stručnjaci iz poznatih frizerskih salona su primetili da ovih dana žene u njihovim salonima traže smele i dramatičnije frizure za zimu 2021/2022. Radi se o kraćim stilovima i smelim načinima šišanja koji odmah skreću pažnju. Sada je vreme za zabavu i zato se zabavite sa svojom kosom i podarite joj novi i originalan izgled. Od kose se zahteva da ima više dinamike, volumena, resastih krajeva , stepena i da ne bude opterećujuća za žene već da naginje prirodnoj strukturi i da bude jednostavna za održavanje. Pogledajte o kojim je stilovima reč.

1.Klasičan mullet stilklasicne mullet frizure za zimu 2021 2022

Mullet stil je polako iz sezone u sezonu osvajao srca žena. Začetnica ovog trenda koja je na glamurozan način iznela ovu rokersku i takozvanu raščupanu frizuru je bila pevačica Miley Cyrus. Mullet se vremenom menjao i prilagođavao novim trendovima i potrebama žena. Te promene se najviše odnose na dužinu, teksturu i boju kose.

2.Kovrdžave mullet frizure za zimu 2021/2022kovrdzavi mullet

Kao što smo rekli mullet stil se stalno menja i prilagođava novim trendovima. Pored klasičnih, ove sezone su popularne i kovrdžave mulet varijante kao i različite kombinacije mullet i shag stilova. Ovu kovrdžavu varijantu karakterišu kraća kovrdžava kosa sa strane i duža pozadi. Sve je to lepo upakovano adekvatnim stepenima ili slojevima tako da u isto vreme imate trendi loknastu kosu sa dodatnim volumenom.

3.Shag u stilu 70 – tihshag 70 tih

U 2022 godini će biti aktuelni mnogi retro trendovi vezani kako za 90 – te, tako i za 70 – te godine prošlog veka. Ono što se odnosi konkretno na shag frizuru u stilu 70 – tih, jeste puno kratkih stepena, dužina malo ispod ramena i upečatljive šiške koje se u zavisnosti od raspoloženja mogu različito oblikovati, od resastih preko celog čela pa do zavesa šiški u Farrah Fawcett stilu.

4.Moćni bobmocni bob frizura za zimu 2021 2022

Bob se vraća na modnu scenu i to u svim svojim varijantama. Moćni bob koji žene obožavaju karakteriše jednaka dužina sa svih strana, ravna tekstura, dužina kose ispod brade, razdeljak obično na sredini dok je kosa na krajevima uvijena ka unutra čime ova kratka frizura posebno dobija na volumenu i eleganciji.

5.Wolf stilwolf cut

Wolf cut“ predstavlja kombinaciju mullet i shag stila i bila je trend tokom jeseni,ali se ženama dopao pa će se sigurno još dugo nositi i to u svim svojim novim varijantama. Ova pomalo divlja ženska frizura se lako održava što je još jedna njena dobra strana.

6.Piksi frizure za zimu 2021/2022piksi frizure za zimu 2021 2022

Od kratkih stilova pored boba tokom zimskog perioda nosiće se i sve piksi varijante. Piksi stilovi su doživeli veliku popularnost tokom 60 – tih kada su ih nosile filmske ikone Audrey Hepburn i Mia Farrow. Bez obzira što se radi o kratkoj kosi, piksi je idealan za zimske dane jer se odlično uklapa uz zimsku garderobu pre svega jakne i kapute, ali isto tako odlično izgleda i ispod zimskih kapa i šešira.Ne zahteva toliko održavanja kao duga kosa, a izgleda uvek ženstveno i moćno.

7.Stepenaste frizure za zimu 2021/2022stepenaste frizure za zimu 2021 2022

Frizeri kažu da mušterije najviše traže da im kosa bude dinamična i lepršava. To se postiže uz pomoć stepena ili slojeva različitih dužina. Ovakve stilove mogu nositi sve žene jer se stepeni uglavnom prilagođavaju crtama lica s obzirom da su najvećim delom koncentrisani oko lica. Odličan su izbor za žene sa retkom kosom jer joj daju potreban volumen.

8.Volumen u stilu 80 – tihvolumen 80 tih

Pored mulleta još jedan trend 80 – tih se vraća na modnu scenu, a to je volumen u kosi kao kod supermodela. Za razliku od mullet i shag stilova koji su namenjeni svakodnevnim ili rokerskim devojkama, volumen u stilu 80 – tih je namenjen takozvanim „glamuroznim“ devojkama. Opet se radi o kratkim stepenima koje je najbolje oblikovati i stilizovati okruglom četkom.