Predstavljamo vam heartthrob bob frizuru koja je 90 – tih godina bila veliki hit i uglavnom je bila prepoznatljiva kao frizura slavnih ličnosti kako žena tako i muškaraca poznatih holivudskih srcolomaca.

 poznati
U 2023 mnogi trendovi su inspirisani 90 – tim od mode do frizura. Na primer Rachel frizura, leptir frizura, mikro šiške. Međutim, ovih letnjih dana dominira heartthrob bob koji je još poznat kao androgeni bob ili kao frizura slavnih srcolomaca iz 90 – tih. Heartthrob bob su među ženama najčešće nosile Cameron Diaz kao i Gwyneth Paltrow, Keira Knightley. A među muškarcima Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Matt Damon, Keanu Reeves.

 jennifer garner
Sada heartthrob bob ponovo spada u popularne frizure  i to zahvaljujući društvenim mrežama. Nosi se i dalje ali u nešto modernijem izdanju. Heartthrob bob je kratka slojevita frizura koja se svrstava negde između dužeg, blunt boba i piksi frizure. Takođe je odlična opcija za one koji žele da puste da im kratka kosa malo poraste ili žele neku prelaznu varijantu ka mullet stilu.

Frizerka Mara Roszak, koja sređuje kosu poznatim ličnostima kao što su Emma Stone, Alana Haim i Zoe Saldana, kaže da magija heartthrob boba leži u njegovoj svestranosti. Znamo da su vibracije 90 – tih aktuelne već neko vreme, ali ovaj izgled je tako nostalgičan čak i u svojoj modernizovanoj verziji – rekla je ona. Dobra strana ove frizure jeste što je univerzalna i laskava i što sadrži androgene crte. Zbog toga je još u frizerskim krugovima poznata i kao androgeni bob.

androgeni bob
Američka glumica i manekenka Chloë Grace Moretz je ovih dana ponovo oživela veliki hit 90 – tih ili heartthrob bob. Njen dugogodišnji frizer je skratio njenu dugu kosu i oblikovao je u bob pa je samim tim u potpunosti promenio njen stil.

 Chloë heartthrob bob
U postu na instagramu se može videti kako ona svoju novu frizuru inspirisanu retro stilom uparuje sa crvenim karminom. Prednji deo kose je nonšarlantno pomerila u stranu čime opet naglašava nostalgične vibracije koje sa sobom nosi heartthrob bob frizura. Nekada su ovu frizuru nosili i muškarci, a danas ih uglavnom žene traže.

 na kovrdzavoj kosi
Ovu prelepu verziju boba su već isprobale Hailey Bieber, Jennifer Garner, Florence Pugh, Charlize Theron, a Scarlett Johansson joj je dodala pompadur ili čuperak na vrhu i wet look.

Heartthrob bob je veoma jednostavan za stilizovanje. Malo pogurate kosu unazad podelite je po sredini i dodate ulje da biste postigli wet look u korenu i to je to bezbrižna i nostalgična frizura, a opet tako dominantna i seksi da bukvalno „lomi srca“.

 florence pugh
Frizeri savetuju da je postizanje ovakvog boba moguće ako najpre ošišate kosu u ravan bob, a zatim pređete brijačem preko ivica da bi se one omekšale i da bi cela frizura dobila neuređenu teksturu. Heartthrob bob izgleda kao da ste ga sami kratili, neujednačeno i neobavezno. Možete ga i prilagoditi sopstvenom stilu kroz određeno oblikovanje šiški ili uz pomoć par slojeva koji bi uokvirivali lice. U duhu 90 – tih poželjno je podići kosu u korenu uz pomoć spreja za volumen. Takođe, možete dodati ulje, zalizati kosu i napraviti takozvani wet look.

 heartthrob bob
U osnovi heartthrob bob je mešavina „mushroom cut“ frizure ili pečurka frizure i klasičnog boba. Isprekidani i slojeviti bob, ali sa usko sečenim slojevima na potiljku i dužim slojevima koji prekrivaju jagodičnu kost na prednjoj strani. Možete ga nositi uz šnale, rajfove i slične detalje za kosu.

Ono što savremenu verziju heartthrob boba razlikuje od one originalne iz 90 – tih jesu mnogo mekši slojevi i isklesanije ivice. Takođe za ovu frizuru se mogu odlučiti i žene sa kovrdžavom kosom koji bi samo trebalo na adekvatan način da oblikuju stepene da bi dobili taj takozvani heartthrob oblik.

 heartthrob bob
Heartthrob bob je frizura idealna za vrele letnje dane jer se jednostavno održava ne zahteva igranje po pravilima već je svako može stilizovati na svoj način. Odgovara svim tipovima kose kao i svakom obliku lica.