Devojke vole da često menjaju boje kose. Obično se kaže promeni boju kose i bićeš kao nova. Međutim nije dovoljno samo ofarbati kosu već je potrebno i tu boju održavati naročito ako se mnogo razlikuje od prirodne boje Vaše kose. Sledeći saveti Vam mogu pomoći da Vam boja kose duže traje.

1.    Izaberite proizvode koji štite i produžuju boju kose

Koristite šampone, maske za kosu i druge preparate koji su specijalno namenjeni obojenoj kosi. Obično oznaka da je neki preparat namenjen obojenoj kosi stoji na samoj ambalaži. Najbolje je pronaći onaj preparat koji odgovara boji kose koju trenutno imate.

2.    Ne morate da je perete svaki dan

Kosu treba prati da bi bila čista. Međutim šamponiranjem se skida boja kose zato ako Vam se kosa ne masti brzo onda ne morate da je perete svaki dan već možete svaki četvrti dan. Na taj način ćete duže sačuvati boju kose.

3.    Koristite zaštitnu glazuru za obojenu kosu

Nabavite zaštitnu glazuru za obojenu kosu i sami je koristite kod kuće. Nanesite je jednom nedeljno na kosu i na taj način ćete zadržati duže boju kose, a takođe ćete kosu učiniti zdravom i sjajnijom.

4.    Savet za pranje kose

Tokom pranja udaljite malo tuš od glave tojest kose. Takođe perite kosu toplom, a ne vrućom vodom. Ako je voda u vašem kraju teška nabavite filter za tuš jer teška voda sadrži dosta minerala koji loše utiču na boju kose i čine da ona brže izbledi.

5.    Zaštitite kosu od Sunca

Kao što postoje preparati za zaštitu tela tojest kože od prejakog sunčevog zračenja isto tako postoje i preparati za zaštitu kose od UV- zračenja. Pre odlaska na plažu potrebno je radi zaštite kose i održavanja duže njene boje naneti ovaj preparat na vlažnu kosu. Zaštitni faktor na preparatu ne bi trebalo da bude ispod 12.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име