Kako doći do gustih obrva i trepavica?   Bademovo, ricinusovo i maslinovo ulje su korisni da “promovišu” rast trepavica i obrva.  Probajte ove jednostavne formule i daćete “glas” na svoj izgled!

Trepavice i obrve ponekad mogu postati problem!
Mi žene bi želele da pomenute budu guste, debljine po želji i dobro definisane.  Ali to nije uvek lak “zadatak”. Posebno tokom sredine sezone, trepavice kao i kosa, trpe mnogo sezonskih promena. Zato je naša misija da postignemo “gušce” trepavice i obrve uz pomoc “domacih” lekova.

Prvi “recept” za rast trepavica, uključuje spajanje dva ulja:

malsinkkMaslinovo ulje i jedan badem (bademovo ulje) – odlični sastojci.  Nanesite preparat na trepavice uz pomoć male četke ili komadićem vate i neka odstoji 20 minuta.  Ako se dobro apsorbuje i ne budu trepavice previše masne, onda nema potrebe da se ispiraju. Ova ulja “stopljena” zajedno, imaju čudesan efekat (imaju hranjive sastojke za dlaku),  ali morate proces ponoviti barem dva puta nedeljno, zatim naredne četiri nedelje.

Pokušajte sa ricinusovim uljem:

prva slikaPravi spas za vaše trepavice je puno ovog ulja, koje koriste naše bake zbog ublažavajućih svojstva. Ricinusovo ulje je bogat izvor vitamina E, koji pomaže da se poboljša zdravlje trepavica. Potrebno je da “uronite” čistom četkicom u ulje (možete ga pronaći u bilo kojoj zdravoj hrani) i lagano obrišite trepavice pre odlaska u krevet. U jutarnjim satima operite lice s toplom vodom i to je to.

Obrve imaju svrhu da istaknu oči, daju oblik i pokret lica:

druga slikaAko imate retke obrve, ako ne rastu dovoljno, to može postati veliki problem. Ovde je recept za male “troškove” koji može dosta pomoći. Pomešajte dobro 10 ml ricinusovog ulja i 2 ml balsama za kosu i napravljenu smesu nanesite četkom na obrve. Nakon što prenoći, isperite obrve u jutarnjim satima sa blagim tonikom ili samo toplom vodom.
Nanesite belance na trepavice i obrve. Osećaj je da je supstanca malo “lepljiva”, ali pustite da odstoji oko 20 minuta i potom isperite. Ponovite ovo tri dana za redom, a onda je jednom nedeljno sasvim dovoljno.
Preporuka: Vodite računa da se izbegava kontakt s očima.

Konačno, jednostavan savet:
Kad god ste u prilici, iščešljajte obrve, i pređite ih sa maslinovim uljem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име