Svi znamo priču o prelepoj Snežani. Koža joj je bila bela kao sneg, kosa crna kao drvo abonos, a usne crvene kao krv. Na toj lepoti joj je zavidela zla kraljica i zbog toga je htela da je ubije. Međutim, nećemo pričati bajke već ćemo se pozabaviti time koje još boje karmina, pored crvene, odgovaraju damama sa bledim tenom i crnom kosom.

1.    Crvena boja
Već smo rekli da crvena boja karmina kao krv odgovara damama sa bledim tenom i crnom kosom. Ali crvena boja ne mora da bude toliko dramatična. Kada želite da izgledate suptilnije onda odaberite burgundac crvenu ili crvenu sa plavim prizvukom. Međutim, ako se ipak opredelite za jarko crvenu boju karmina, onda ostala šminka ne treba da bude upadljiva da ne biste izgledali kao klovn. Možete, eventualno, nositi crveni lak za nokte.

2.    Boje jagodičastog voća
Možda zvuči čudno, ali uz bledi ten i crnu kosu lepo stoji ruž za usne u boji maline ( nežna roze boja). Takođe, možete izabrati boju šljive tojest ljubičasti ruž za usne, boju brusnice, ribizle ili nekog drugog jagodičastog voća.

3.    Bež usne
Bež, nude ili ruž za usne u boji kože takođe možete odabrati ako imate bled ten i crnu kosu. Ako su Vam usne blede onda preko usana dodajte roze sjaj za usne. Međutim, kada Vam je kosa crna, a usne i lice bledo onda se preporučuje da stavite rumenilo i upadljivu šminku na očima kao što su smoky ili mačje oči.

4.    Ne preporučuje se
Damama sa bledim tenom i crnom kosom se ne preporučuju jarko i upadljivo roze boje karmina kao i braon nijanse.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име