Ukoliko ste u potrazi za pravom frizurom imajte na umu oblik Vašeg lica, jer ne odgovaraju sve frizure svakom obliku lica. Ako Vam je lice četvrtastog oblika onda će Vam sigurno odgovarati sledeće frizure.
1. Ravna bob frizura

Ravna bob frizura
Ravna bob frizura odgovara četvrtastom licu kada su joj krajevi iznad ili ispod vilice. Ne preporučuju se ravne bob frizure dužine do vilice i kraće i sa ravnim punim šiškama.
2. Slojevita frizura

Slojevita frizura
Ovom obliku lica odlično stoje slojevita kratka bob frizura, slojevita srednja frizura kod koje slojevi padaju do brade i prikrivaju njen četvrtast oblik. Takođe se preporučuje slojevita duga kosa kod koje su najkraći slojevi do brade, sa šiškama sa strane koje Vaše lice čine okruglastijim.
3. Asimetrični slojevi

Asimetrični slojevi
Nijedno lice nije potpuno simetrično. Kod četvrtastog lica se preporučuju asimetrični slojevi i kod ravne i kod talalsaste i kod kovrdžave kose jer se na taj način lice izdužuje.
4. Voluminozna bob frizura

Voluminozna bob frizura
Ova frizura podrazumeva prisustvo mekih talasa koji uokviruju lice i stvaraju iluziju da je lice ovalnog oblika. Preporučuje se da se šiške prebace na gore ili sa strane. Ovo je primer dobre srednje frizure za četrvtasti oblik lica.
5. Razdeljak po sredini

 Razdeljak po sredini
Duga kosa sa mekim dugim slojevima i razdeljkom na sredini je odlična za četvrtasti oblik lica jer ga čini ovalnijim. Možete kosu staviti i iza ušiju. Ovakvu frizuru najčešće nosi glumica Gwynet Paltrow koja ima četvrtast oblik lica.

  1. Šiške sa strane

Šiške sa strane
Ovom obliku lica ne odgovaraju tupe, ravne šiške jer još više naglašavaju kvadratni oblik vilice. Zato se preporučuju frizure sa šiškama sa strane koje idu malo iznad očiju.
7. Razdeljak sa strane

Razdeljak sa strane
Ako imate dugu slojevitu kosu možete eksperimentisati sa razdeljkom sa strane. Bitno je samo da Vam najkraći slojevi prate oblik lica do vilice, a onda da budu asimetrični. Kod četvrtastog oblika lica su čelo široko i vilica četvrtasta i približno su iste širine pa se zato preporučuju frizure koje će izdužiti Vaše lice. Zato ovom obliku lica nikako ne odgovara kombinacija ravnih šiški i potpuno ravne duge kose.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име