Svi znamo da je dobra osobina da ono što imamo dajemo ili delima sa drugima. Međutim, postoje neke stvari koje bi trebalo da zadržimo samo za sebe. Radi se o kozmetičkim proizvodima i alatkama čijom upotrebom se lako možemo inficirati ili dobiti alergiju. Pogledajte o kojim se kozmetičkim proizvodima radi.
1.    Kreme za lice
Kada otvorite kremu ona više nije hermetički zatvorena i izložena je različitim rizicima koji je mogu zagaditi. Pre svega tu su bakterije i virusi koji se sakupljaju u unutrašnjim uglovima poklopca. Ukoliko je više osoba koriste onda joj one preko prstiju mogu preneti određene bakterije sa svog lica. Zato kreme za lice ne treba deliti sa drugima i takođe poklopac je potrebno redovno prati.

 Kreme za lice
2.    Sjaj za usne
Sjaj za usne devojke vole da pozajmljuju, ali to nije poželjno. Svaki proizvod koji direktno dodiruje usne može postati izvor infekcija. Preko sjaja za usne se  između ostalog može preneti i  herpes.

 Sjaj za usne
3.    Maskara
Možda ste iznenađeni, ali postoje jasni razlozi zašto se maskara nalazi na ovoj listi. Maskarom koju koristi više osoba se mogu inficirati očni kapci i oči. Neke od mogućih zaraza su crvenilo oka, virus herpes simplex, keratitis i zapaljenje rožnjače. Zato nemojte da ih delite sa drugima.

Maskara
4.    Makeup sunđeri
Sunđeri koje koristite za kupanje i čišćenje kože su savršena podloga za razmnožavanje različitih bakterija i to naročito ako su mokri. Na taj način mogu izazvati razne gljivične infekcije na koži. Zato je poželjno da imate svoj sunđer koji ćete jednom nedeljno koristiti prilikom kupanja i nakon toga dobro osušiti.

Makeup sunđeri
5.    Pincete
Čupanje obrva možda ne deluje kao neka velika stvar, ali pincetom se mogu preneti brojne bakterijske infekcije. Ova alatka prilikom čupanja obrva može da dođe u kontakt i sa krvlju i zato je veoma bitno da idete u kozmetičke salone u kojima se redovno dezinfikuju instrumenti. Kod kuće pincetu možete nakon upotrebe prebrisati alkoholom.

 Pincete

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име