Kratke frizure su postale izuzetno popularne poslednjih godina. Mogu ih nositi sve dame bez obzira na godine i kvalitet kose. Bitno je samo da u velikoj ponudi kratkih frizura pronađete onu koja najbolje pristaje Vašem obliku lica i temperamentu. Zato ako planirate da  promenite frizuru i skratite kosu predlažemo Vam da izaberete neku od ovih kratkih frizura koje će sigurno dominirati ovog leta.
1.    Piksi frizura
Prve poznate dame koje su popularizovale piksi frizuru su bile Audrey Hepburn i Mia Farrow. Poslednjih nekoliko godina ova frizura je ponovo aktuelna. Pored običnih dama rado je nose i poznate pevačice i glumice kao što su Emma Watson, Halle Berry, Anne Hathaway. Moderne piksi frizure se od tradicionalnih  razlikuju po istaknutim šiškama koje se na različite načine oblikuju. Piksi frizura najlepše stoji damama sa gustom i prirodno talasastom kosom. Damama sa tankom i prirodno ravnom kosom se ne preporučuje jer pada preblizo koži glave i podseća na šlem. Ako imate ovakvu kosu biće Vam potrebno mnogo dodatnih proizvoda da biste uspeli  na pravi način  da oblikujete piksi frizuru. Piksi frizure lepo stoje damama sa ovalnim, srcolikim i kvadratnim oblikom lica. Damama sa okruglim licem se preporučuje piksi frizura sa dužim šiškama spuštenim napred ili podignutim na gore jer će se na taj način lice vizuelno izdužiti.

piksi frizura
2.    Moderna shag frizura
Shag frizure su 80-tih godina nosili članovi poznatih svetskih rok grupa. Moderna shag frizura izgleda nestašno i ima manje slojeva od tradicionalne shag frizure.Ova frizura laska svakom obliku lica.

moderna shag frizura

3.    Pompadour frizura
Ova frizura je postala zaštitni znak pevačica Miley Cyrus i Pink. Podrazumeva obrijani deo glave sa strane i čuperak na vrhu koji podseća na krestu. Pompadour frizura najlepše stoji damama sa jakom i gustom kosom.

 pompadour frizura
4.    Razbarušena bob frizura
Bob je klasična frizura koja nikada neće izaći iz mode. Ove sezone je aktuelan razbarušeni ili neuredni bob koji se od klasičnog razlikuje po tome što ima više uglova. Kratki razbarušeni bob najlepše stoji damama sa tanjom kosom dok se onima sa gustom i kovrdžavom kosom ne preporučuje. Odgovara skoro svakom obliku lica, ali se za okruglo lice preporučuje duži bob.

razbaruseni bob
5.    Kratki bob sa tupim šiškama
Radi se o slojevitoj kratkoj bob frizuri sa tupim šiškama. Različiti slojevi ovoj frizuri daju impresivnu formu, a licu mladalački i ženstveni izgled. Kratki bob sa tupim šiškama laska damama sa ovalnim oblikom lica.

kratki bob sa tupim siskama
6.    Kratki bočni bob
Nežno talasasti slojevi sa strane daju poseban volumen ovoj lepoj frizuri. Kratki bočni bob je moderna i nežna frizura koja pristaje svakom obliku lica. Laka je za održavanje pa je samim tim idealna za leto.

kratki bocni bob
7.    Kratka frizura sa bočnim šiškama
Ova frizura se posebno preporučuje damama sa prirodno talasastom kosom i srcolikim oblikom lica. Možete je nositi i u kežual  i u svečanim prilikama. Izgleda seksi i glamurozno i sigurno ćete sa njom privlačiti pažnju.

kratka frizura sa bocnim siskama
8.    Kratka frizura za ravnu kosu
Ova frizura je puna stila i šarma. Preporučuje se damama sa prirodno ravnom kosom. Duži slojevi sa strane i šiške preko čela divno uokviruju lice i vizuelno ga podmlađuju.

 kratka frizura za ravnu kosu
9.    Voluminozni bob
Ovu frizuru karakteriše naglašeni volumen u gornjem delu i šiške preko čela koje su lagano pomerene u stranu. Prednji slojevi su tanki i prate konture lica. Zanimljiva i moderna frizura koja odgovara svakom obliku lica.

voluminozni bob
10.     Shaggy bob sa tupim šiškama
Mladalačka frizura sa kratkim šiškama je u trendu poslednjih godina. Ovu žestoku frizuru omekšavaju tanji  i nestašni slojevi sa strane koji prate oblik lica.

shaggy bob sa tupim siskama

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име