Cilj šminkanja jeste da izgledate još lepše, a to ćete postići ako uspete da prikrijete nedostatke i samim tim istaknete ono što je najlepše na Vašem licu. Zato je veoma bitno da makeup prilagodite boji Vaših očiju. U suprotnom  ukoliko izaberete pogrešne boje ili stil nećete dobiti željene rezultate. Ovoga puta Vam predlažemo da pogledate koji makeup stoji najbolje damama sa plavim očima.
Senke za oči
Dame sa plavim očima su prave srećnice kada je u pitanju šminka jer njima skoro sve boje lepo stoje. Ipak se najviše preporučuju senke u bojama koje su komplementarne plavoj boji. Na primer srebrna, zlatna, crna, boja uglja, braon, ljubičasta, roze, bakarna, boja jorgovana, siva, braonkasto siva i tamno braon. Ove boje će na pravi način istaći lepotu Vaših plavih očiju. Ne nosite plave senke za oči jer one Vaš pogled ćine bledim i upalim, a oči neupadljivim.

 senka za oci za dame sa plavim ocima
Ajlajner
Ajlajneri takođe dolaze u različitim bojama od kojih su najčešće crna i braon. Plavim očima lepše stoje tamnije boje ajlajnera jer one plave oči čine krupnim, a pogled zavodljivim. Ne preporučuju se svetliji ajlajneri, ali se kao prelazna varijanta može koristiti ajlajner u boji pepela i to u tankim linijama po samim ivicama očiju. Najbolji ajlajneri za plave oči su tamno zeleni, crni, tamno plavi, boja uglja i braon boja.

ajlajner za oci
Maskara
Maskare takođe dolaze u različitim bojama. Ne morate uvek da koristite crnu već možete uzeti i tamno plavu maskaru koja je slična crnoj. Takođe možete nanositi i tamno braon maskaru koja odgovara boji Vaših obrva ili kose.

maskara za plave oci

Šminkanje plavih očiju
Pre šminkanja nanesite prajmer na kapke da biste uklonili suvišnu masnoću i učinili da šminka duže traje. Izaberite tri različite nijanse jedne boje, tamniju, srednju i svetliju nijansu. Najsvetliju nijansu nanesite preko kapka do kosti ispod obrva, srednju nijansu nanesite na kapak, a tamnu nijansu u uglove oka. Lepo stopite sve tri nijanse da se ne vide prelazi. Za dramatičniji efekat dodajte ajlajner i maskaru. Pošto su Vam oči naglašene usne bi trebalo da budu neupadljive zato koristite mat pink, bež ili bledo roze karmin.
Napomena: Damama sa plavim očima se kao večernja šminka preporučuju smokey oči sa tamno sivom ili ljubičastom senkom u kombinaciji sa crnim ili tamno plavim ajlajnerom i maskarom. Kao dnevna šminka u obzir dolaze i mačkaste oči izvučene tanjom linijom.

sminka za plave oci

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име