Kada se kaže brineta obično se pomisli na damu sa braon ili smeđom bojom kose. Međutim postoji čitav spektar različitih nijansi od svetlobraon i crvenkastih  do tamno braon koji spadaju u ovu grupu. Zato je poznata frizerka Marie Robinson, čiji su klijenti između ostalih Natalie Portman i Anne Hathaway, napravila izbor deset najlepših boja kose za brinete.

1.    Peščano braon boja
Emma Watson ima peščano braon boju koja je za dve do tri nijanse svetlija od njene prirodne boje kose. Ovoj boji  najviše odgovara kraća i slojevita frizura.

Peščano braon boja Emma Watson

2.    Karamel braon
Ova nijansa braon boje je rezultat mešanja više boja. Osnova je svetlo braon, a preko nje su pridodati zlatni pramenovi.
Karamel braon
3.    Honey braon
Medeno braon boju kose ne može da iznese svako na pravi način. Potrebne su upadljive usne, krupne oči, kao i porculanski ten da bi ova braon boja sa medenim prelivima zasijala u punom sjaju.
 Honey braon
4.    Zlatno braon boja
Sunčano, zlatna braon boja kose u prvi plan ističe prelepe oči  Natalie Portman, a suptilne nijanse meda i karamele naglašavaju prelep ten. Ova boja se preporučuje damama sa bledim i maslinastim tenom.
 Zlatno braon boja
5.    Kestenjasto braon
Kestenjasto braon boja kose naglašava ten i smeđe oči Victorie Beckham. Crvenasto zlatni pramenovi igraju važnu ulogu kod ove boje jer joj dodaju posebnu dimenziju i čine Vaš izgled potpunijim i jedinstvenim.
Kestenjasto braon
6.    Mahagoni
Boja kose i koža treba da dopunjuju jedna drugu. Da bi Vam mahagoni boja lepo stajala trebalo bi da imate žućkasto zlatni ten ili svetli ten sa bronzanim primesama.
 Mahagoni

7.     Srednje pepeljasto braon boja za kosu
Mila Kunis ima takozvani ekstremno ombre izgled sa naglašenim klasičnim detaljima. Takav izgled joj upravo obezbeđuje  srednje pepeljasto braon boja kose koja na njoj deluje seksi i daje posebnu toplinu njenom tenu. Ova boja kose najbolje odgovara srednje do dugoj slojevitoj frizuri.
Srednje pepeljasto braon boja za kosu
8.    Tamno pepeljasto braon
Ova boja takođe odgovara dugoj slojevitoj frizuri i bronzanom tenu. Obično se kaže da ova boja čini da se oči sijaju u mraku.
Tamno pepeljasto braon
9.    Smoky braon
Ova boja skoro svima lepo stoji. Radi se o prirodnoj i meko zamagljenoj braon boji koja predstavlja idealan ram za tamnu, maslinastu, zlatnu i bledu boju kože.
Smoky braon
10.    Crna
Mnoge dame izbegavaju crnu boju kose jer posle teško mogu da pređu na svetlije nijanse. Zato frizeri savetuju da crnoj kosi dodate malo svetlije pramenove i na taj način kosa postaje smeđa.
 Crna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име