Novu godinu počnite sa novom frizurom. Dok sedite u sobi i pijete topao čaj razmislite da napravite radikalnu promenu na svom izgledu. To znači da skratite kosu i pređete na neku kraću i fensi frizuru. Među ovih pet frizura za 2014 godinu pronađite neku koja Vam se sviđa i pri tom odgovara Vašem obliku lica.

1.    Piksi frizura

Piksi frizura
Piksi je vanvremenska kratka frizura koju su popularizovale svojevremeno glumice Audrey Hepburn i Mia Farrow. Danas je rado nose Michelle Williams, Carey Mulligan, Emma Watson, Anne Hathaway i Jennifer Lowrence. Ove godine se nosi tradicionalna piksi frizura koja je začinjena sa pramenovima. Piksi frizura lepo stoji damama sa licem u obliku srca, kvadrata i sa ovalnim licem i preporučuje se talasastoj i prirodnoj gustoj kosi.

2.    Shag frizura

Shag frizura
Shag frizura je ustvari slojevita i zamršena bob frizura. Osamdesetih godina je sličnu frizuru nosio Jon Bon Jovi. Za ovu frizuru važi pravilo da odgovara hrabrim damama i da što ima više talasa to je bolja.

3.    Pompadour ili quiff frizura

Pompadour ili quiff frizura
Ovde se radi o  klasičnoj pompadur frizuri koja je obogađena podignutom i zalizanom kosom na gore u vidu ćube. Odgovara hrabrim i karakternim ličnostima kao što je Miley Curus. U poslednje vreme i muškarci rado nose ovakvu frizuru. Neki idu toliko daleko da obriju jedan deo glave ili ostave samo ćubu na vrhu glave i pritom je ofarbaju drečavim bojama.

4.    Bob frizura sa pramenovima

 Bob frizura sa pramenovima
Bob frizura odoleva vremenu i uvek je u modi. Poslednjih godina je veoma popularna talasasta bob frizura koja izgleda malo neuredno i ne mora strogo da prati liniju lica. Ova frizura ne stoji lepo ako imate isuviše kovrdžavu kosu.

5.    Srednji bob

Srednji bob
Srednji bob je najčešća frizura kada je kosa dužine do ramena. Može biti asimetrična, bočna, uvijena. Lako i brzo se održava i zato je najčešća srednja frizura. Ovakvu frizuru rado nosi Keira Knightley.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име