Svakodnevno smo izloženi različitim informacijama o lepoti. Od saveta da smanjimo slatkiše jer oni utiču na stvaranje bubuljica, do preporuke konkretnih preparata koji će učiniti čudo našoj koži. Svaka žena ima neku svoju tajnu o lepoti u koju se kune i sujeverno je čuva. Zato Vam predlažemo da pogledate koji su to najčešći mitovi o lepoti.

1.    Pasta za zube je dobra za lečenje bubuljica
Ako pastu za zube stavite na bubuljicu ona će se smanjiti i osušiti. Pasta sadrži sastojke kao što su prašak za pecivo, alkohol, vodonik-peroksid, mentol, triklosan. Neki od ovih sastojaka se takođe nalaze u preparatima koji su napravljeni specijalno za lečenje bubuljica. Sa druge strane pasta za zube može da iritira kožu, da izazove crvenilo i da je ošteti ako se preterano koristi. Zato je ovaj mit delimično tačan.

2.    Ne treba stiskati bubuljice
Ovaj mit je tačan. Kada stiskate bubuljicu ona može da se inficira i da se stvori još veći problem kao što su čvorići i ciste koje onda morate da lečite. Na kraju može da se stvori trajni ožiljak. Zato ne stiskajte bubuljice.

3.    Ako brijete dlake one će biti gušće
Ovaj mit nije tačan i to je dokazano još 1928 godine. Kada brijete dlake otklanjate ih samo površinski, a koren ostaje. Dlaka brže izraste, ali će biti meka i ređa.

4.    Aceton slabi i tanji nokte
Mnoge dame ne koriste aceton za skidanje laka jer smatraju da će im on oštetiti nokte. Ovaj mit je uglavnom netačan. Ne preterujte sa upotrebom acetona. Međutim ne krivite ga za probleme sa noktima već ukoliko Vam nokti pucaju i slabi su nabavite preparate koji će povećati vlažnost i ojačati Vam nokte.

5.    Ako isčupate sedu vlas ona će ponovo izrasti na istom mestu
Prve sede vlasi mogu da se pojave već u dvadesetim godinama. Ako je isčupate ne znači da će na tom mestu biti još više sedih. Stari ljudi pričaju da kad isčupate jednu sedu vlas nići će još sedam novih sedih. Tačno je da pigment na tom mestu slabi, ali je to proces koji traje godinama tako da ovaj mit nije tačan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име