Na tržištu postoji veliki izbor maski za lice. Međutim najveća mana svih tih maski je u tome što ne znate od čega su sastavljene. Može se desiti da i najskuplja maska loše utiče na Vašu kožu jer Vam je koža suviše osetljiva. Zato Vam predlažemo da napravite domaću masku za lice od sastojaka koje sami možete kontrolisati. Pogledajte spisak namirnica koje možete dodati Vašoj domaćoj maski i koje će zaista učiniti čudo za Vašu kožu.

1.    Jagode

maska za lice od jagoda
Jagode sadrže salicilnu kiselinu koja je dobra u borbi protiv akni. Samim tim su savršene za bilo koju masku za lice. Zgnječite nekoliko jagoda, nanesite smešu na kožu i nakon nekoliko minuta isperite mlakom vodom. Lice će Vam u svakom trenutku posle ove maske izgledati sjajno i prelepo.

2.    Pire od jabuka

maska za lice od jabuka
Pire od jabuka deca najviše vole. Međutim od njega možete napraviti domaću masku za lice. Jabuke povećavaju elastin i kolagen i čine kožu svežom, zdravom i mladom. Utrljajte pire od jabuka na lice i nakon nekoliko minuta isperite. Jabuke možete pomešati sa još nekim sastojcima.

3.    Kokosovo mleko

maska za lice od kokosovog mleka
Kokosovo mleko možete koristiti za pravljenje peciva. Međutim veoma je korisno za kožu jer je dubinski čisti i čini mekom, svežom i blistavom. Iako se ovo mleko pakuje sa masnim kiselinama to neće učiniti da Vaša koža  izgleda masno.

4.    Avokado

maska za lice od avokada
Avokado je zahvaljujući svojoj kremastoj srtukturi savršen za maske. Bogat je esencijalnim masnim kiselinama koje hidriraju kožu i čine je zdravom. Zgnječite avokado i stavite ga na lice. Posle nekoliko minuta ga uklonite. Videće te koliko je avokado korisno uticao na  Vašu kožu.

5.    Žumanac

maska za lice od zumanca
Oduvek se pričalo da je belanac od jajeta zdrav i da ga treba često jesti. Međutim žumanac ne treba baciti već ga treba iskoristiti za pravljenje maske za lice. Ova maska čisti zapušene pore lica i obezbeđuje bolji promet ćelija kroz kožu. Preporučuje se onim damama koje imaju problem sa masnom kožom lica.

6.    Šećer

Maska za lice od secera
Šećer ne treba mnogo koristiti u ishrani, ali ga zato slobodno možete upotrebiti kao masku za lice. Šećer je dobar eksfoliator. Preporučujemo da ga  kombinujete sa maslinovim uljem. Nežno ovom maskom masirajte lice, a možete i celo telo. Na ovaj način ćete postići svežu i meku kožu.

7.    Papaja

maska za lice od papaje
Papaja sadrži enzim papain koji stimuliše proizvodnju kolagena i uklanja izumrle ćelije sa kože. Posle korišćenja papaje kao maske dobijate nežnu, zdravu i sjajnu kožu. Umesto papaje možete koristiti ananas ili dinju jer i one sadrže visok procenat enzima papaina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име