Rachel frizura se vratila na modnu scenu u velikom stilu i ponovo već nekoliko sezona spada u popularne frizure koje žene rado nose. Danas su aktuelne njene modernije verzije koje izgledaju fantastično. Evo o čemu je reč.

 klasicna rachel frizura
Ako pitate bilo koju ženu o ikonskoj frizuri koja je obeležila 90 – te svaka će vam reći da je to između ostalih i Rachel frizura. Radi se o frizuri koju je nosila Jennifer Aniston kao Rachel Green u seriji Prijatelji ( Friends).

Sada kada se trendovi mode i lepote iz 90 tih vraćaju ponovo je oživela i Rachel frizura, ali u nešto modernijem izdanju. Pretrpela je neke izmene i prilagodila se savremenim trendovima. Za današnju popularnost Rachel frizure su zaslužne kako poznate ličnosti koji su je isprobale tako i društvene mreže pre svih TikTok gde se devojke utrkuju da pokažu svoju što originalniju i doteraniju verziju ove kultne frizure.

 sachel sa siskama
Modernije verzije dobijaju i svoje doduše neformalne nazive. Na primer tokom leta je bila aktuelna Sachel frizura kao mešavina shag i Rachel frizure. Shag poseduje veliki broj kratkih, nepovezanih, isprekidanih stepena oko temena glave što celokupnoj frizuri daje potreban volumen i dinamičnost. Sa druge strane Rachel vraća retro stilove midi dužine do ključne kosti i dosta lepršavih slojeva koji imaju tendenciju da budu duži i da padaju oko brade.

 duza sachel
Gde shag upoznaje Rachel ( where the Shag meets Rachel) nastaje Sachel kao spoj opuštene buntovnosti shag stila i meke, elegantne, hladnokrvne privlačnosti rachel stila. Kako bi stilisti rekli ovakav način šišanja je karakterističan za dobru devojku koja se malo promangupirala. U suštini radi se o dužoj shag varijanti koja je pokupila od Rachel duže slojeve u predelu oko lica koje na pravi način definišu njegov oblik.

 moderna rachel frizura
Međutim, tu se nije stalo. Poznata influenserka Shay Sullivann je napravila jedan interesantan potez sa svojom kosom spajajući stilove 60 – tih i 90 – tih. Ona je na instagram nalogu podelila sliku svoje nove frizure pod nazivom Brachel frizura. Ovo je još jedna moderna varijanta Rachel frizure koja spaja dva retro trenda. U pitanju su šiške Brigitte Bardot iz 60 – tih i zdepaste stepene Rachel Green iz 90 – tih. Ili što bi stilisti rekli kada je Brigitte Bardot upoznala Rachel Green ( Jennifer Aniston) nastala je nova frizura Brachel. Da li su se njih dve upoznale ili ne to ne znamo. Međutim, znamo da ova frizura izgleda magično i sigurno će mnoge žene poželeti da je isprobaju.

 brachel rachel frizura
Na prednjem delu su dugačke zavesa šiške koje uokviruju lice i koje daju lepu teksturu i strukturu obrvama i jagodicama. Inače ove šiške, koje su i danas veoma popularne, su proslavile ikonu stila 60 – tih godina Brigitte Bardot.

 brachel
Ova moderna varijanta Rachel frizure pod neformalnim nazivom Brachel pozadi ili na leđima sadrži zdepaste, isprekidane stepene na koje bi i sama Jennifer Aniston bila ponosna. Voluminozna dužina do ramena je zadržala onaj prepoznatljivi šmek klasične Rachel frizure iz 90 – tih.

 nova rachel frizura
Treba napomenuti, da se ne radi o frizuri koja se jednostavno održava. Slojevi ili stepeni su specifični i potrebno ih je nakon pranja sušiti fenom ili vrućom četkom kako bi dobili potreban volumen i oblik. Isto tako ako želite da izvučete maksimum od Bardot šiški ili zavesa šiški potrebno je da i njih stilizujete uz pomoć okrugle četke i fena kako bi dobile svoj uvijeni zavesasti oblik.

 brachel original
Jasno je zašto je Rachel frizura i danas toliko popularna, zato što se radi o stepenastoj frizuri. Kako stilisti savetuju uvek je dobro izabrati stepene jer se sa njima možete igrati i prilagođavati ih svom obliku lica. Jednom rečju, ovakva frizura lepo stoji kako svim tipovima kose tako i svakom obliku lica. Sa Rachel frizurom nema greške jer mnogi trendovi dolaze i prolaze, ali Rachel frizura ostaje i stalno raste odnosno prkosi gravitaciji, nadograđuje se i prilagođava savremenim potrebama i ukusima žena.