Šta  je  e-girl? Jedan od novijih trendova koji je počeo da dominira na Tik Tok aplikaciji jeste i e-girl. Pored Tik Tok aplikacije,e-devojke su prisutne i na instagramu gde broje oko 1,2 miliona posetilaca.

Šta je e-girl? Po čemu se razlikuju od VSCO girl?

I jedne  i druge  pretenduju da  postanu  podkultura.Dok  su  VSCO  girls zamena za Hipstere,e-girl se oslanjaju na podkulturu „the scene“ koja je dominirala 2000 – te godine. E-girl je ustvari skraćenica od „electronic girl“,jer ove devojke, u ovakvom izdanju,žive samo na internetu,na ulici ih nećete videti. Uključuju se iz svojih spavaćih soba i imaju veoma interesantan stajling koji ne možete,a da ne primetite.Sa kikicama,crnim dugačkim čarapama,rolkama, A-line mini suknjama ( kariranim  ili  crnim, podsećaju na suknje koje su se nosile u srednjim školama), teškom napadnom  šminkom,raznobojnom kosom izgedaju kao lutke. Uključuju se na Tik Tok uz muziku, najčešće je to pesma Spice Girls “Wannabe” i prave slične pokrete,odnosno ples, koji podrazumeva njihanje  kukova i pomeranje ruku kao roboti.

Ove devojke imaju puno tutorijala na youtube gde se može videti kako se uz pomoć šminke transformišu u e-devojku.Većina crta srce ispod oka, mačje oči su  neizbežne kao  i  dosta  rumenila  kako  na  obrazima, tako  i na nosu i bradi.Od odeće,  prugaste bluze su im omiljene,kao i dukserice sa kapuljačom i zimske kapice.Neretko nose  crni outfit od glave do pete. Počev sa crnom kosom,crnim senkama i maskarom, tamnim karminima i crnom odećom.Moglo bi se reći da ove devojke furaju stajling koji predstavlja  kombinaciju  vampirskog i gotskog stila obogaćenim modernim trendovima 21 veka.

Za razliku od VSCO girls koje vole sunce i plažu i slikaju se na plaži,e-girls se voze u džipovima i radije ostaju  unutra, njih nećete videti na plaži. Dok postoji internet i ljudi koji ga koriste postojaće  i e-girl kao i e-boy. Vreme će pokazati da li su oni prosečni tinejdžeri koji šetaju  maskirani ili su deo nečega mnogo kompleksnijeg.