Mnoge dame redovno koriste senku za oči kao deo dnevne ili večernje šminke. Međutim cilj senke jeste da ulepša i zato je veoma bitno prilikom šminkanja boju senke uskladiti sa bojom očiju. Takođe postoje još neki korisni načini upotrebe senke za oči koje vredi znati. Pogledajte o čemu je reč.
1.    Kako da boju senke uskladite sa bojom očiju
Svaka dama može da koristi koju god želi boju senke za oči. Ali cilj šminke jeste da ulepša i istakne ono što je najlepše na Vašem lice. Zato je bitno boju senke uskladiti sa bojom očiju kako bi Vaše oči zasijale u punom sjaju i izgledale seksi i privlačno. Oči se prema boji mogu podeliti na više načina. Najčešće se dele na tamnije i svetlije boje. U tamnije oči spadaju braon oči, kestenjaste oči i svetlo braon boja očiju ili boja ćilibara. U svetlije oči spadaju plave ili boja akve, zelene i tamno plave ili sive oči.

Kako da boju senke uskladite sa bojom očiju
Uz braon oči lepo stoje svetlo ljubičasta, svetlo plava i svetlo braon boja senke. Uz kestenjaste oči ide maslinasto zelena, tamnije nijanse ljubičaste boje, braon i oker boja. Sve nijanse  jarko narandžaste i plave boje idealno pristaju uz oči boje ćilibara.  Sa druge strane kod izrazito plavih očiju ili akva boje očiju treba izbegavati jarke boje senke za oči. Najbolje je koristiti zemljane tonove narandžaste i plave boje. Uz zelene oči idu roze senke i pastelne nijanse zelene boje, a uz tamno plave oči idu tamnije plave do sive senke, oker i svetlo i tamno braon senka.
2.    Trikovi za nanošenje senki
Pre nanošenja senke za oči uklonite prirodnu masnoću sa kapaka koja može uništiti i razmazati senku. Zato prvo na kapke nanesite bazu za senku ili preko senke dodajte malo prozirnog pudera. Ukoliko koristite više različitih nijansi onda ih nanosite prema uputstvu sa slike.  U polje označenom brojem 1 nanosite svetlije nijanse, u polje 2 srednje nijanse i u polju 3 tamnije nijanse. U predelu obeleženom brojem 4 izblendajte i sjedinite sve nijanse kako biste dobili kompaktnu celinu.

 Trikovi za nanošenje senki
3.    Senka za oči u službi lepše kose
Ukoliko želite da Vam kosa izgleda gušće, ali i da prikrijete sede. Nanesite debljom četkom senku po razdeljku. Koristite senku koja po boji odgovara boji Vaše kose.

Senka za oči u službi lepše kose
4.    Senka za oči kao ruž za usne
Ako Vam se omiljena boja senke za oči slomila ne očajavajte već je iskoristite za bojenje usana. Izlomljene komadiće stavite najpre u jednu posudu da ih ne biste pogubili. Zatim ih po potrebi dodajte u kašiku i pomešajte sa balzamom za usne, a zatim smesu uz pomoć četkice nanesite na usne.

 Senka za oči kao ruž za usne
5.    Senka za oči kao lak za nokte
Postoji još jedan način na koji možete da upotrebite stare i slomljene senke za oči. Komadiće senke stavite u bočicu sa providnim lakom i napravite novu boju laka za nokte.

 Senka za oči kao lak za nokte

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име