Pogledajte koji su to trikovi za lepotu starog Holivuda koje su poznate filmske zvezde i ikone stila poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i drugih redovno koristile i koje i dan danas neke poznate dame sprovode kao deo svoje beauty rutine.trikovi

Kada govorimo o glamuru starog Holivuda ne mislimo samo o frizurama ili haljinama već i o besprekornoj i negovanoj koži kao i o prepoznatljivom načinu šminkanja. Velike ikone stila koje je lansirao Holivud tokom druge polovine 20 veka su imale svoje male beauty tajne koje su sada dostupne svima. Pred vama je pet beauty tajni,odnosno trikovi za lepotu starog Holivuda koji će vam pomoći da izgledate elegantno i glamurozno kao prave filmske dive.

1.Trikovi za lepotu starog Holivuda – Suptilne konture licaGrace Kelly trikovi za lepotu starog holivuda

Teško konturisanje lica takozvano „strobiranje ili pečenje“ je bilo popularno do skoro, a imalo je za cilj da vizuelno ispravi crte lica uz pomoć bronzera i tamnih korektora. Međutim, danas se ipak žene vraćaju suptilnijim konturama lica kao što je svojevremo koristila Grace Kelly. Ona je za konture lica koristila samo rumenilo i to tamniju nijansu ispod jagodica i svetliju na obrazima. U međuvremenu, Carole Lombard, takođe glumica starog Holivuda, je belom olovkom za oči crtala ravnu liniju ispod mosta nosa naglašavajući njegov vrh i čineći ga pravilnijim.

2.Usne su u prvom planuMarilyn Monroe trikovi za lepotu starog Holivuda

Marilyn Monroe je bila i ostala prepoznatljiva po punim, crvenim usnama koje su njen zaštitni znak. Njen šminker, je koristio pet različitih nijansi karmina i to tamnije oko ivica i svetlije u sredini kako bi one delovale veće i punije.

3.Obratite pažnju na detaljeAudrey Hepburn

Bez obzira da li crtate mačje oči ili samo nanosite maskaru biće vam potrebna vešta i precizna ruka. Šminkerka Audrey Hepburn je bila poznata po tome što je strpljivo uz pomoć igle odvajala svaku trepavicu nakon nanošenja maskare kako bi postigla takozvane „ bambi oči“ ili oči kao srne po kojima je Audrey Hepburn bila prepoznatljiva.

4.Trikovi za lepotu starog Holivuda – Glatka kožaElizabeth Taylor

Mladalački ten holivudskih glumica je postizan bez korišćenja filtera kojih danas imamo na društvenim mrežama. Da bi postigla svoj besprekoran ten, Elizabeth Taylor je redovno brijala svoje lice kako bi uklonila sitne dlačice. Marilyn Monroe je sa druge strane odlučila da zadrži svoje svetlo breskvaste dlačice jer one licu daju meki sjaj na kameri.

5.Prirodna nega kožeSophia Loren

Ako vam hidratantne kreme ne pomažu ne tražite dalje od svoje kuhinjske ostave. Mae West je koristila kokosovo ulje za negu kože jer je ono njenom licu davalo mladalački sjaj. Sophia Loren je obožavala da tokom tuširanja koristi maslinovo ulje. Ova ulja se i danas koriste za negu celog tela, ali i za negu kose.