Predstavljamo vam Barbie konjski rep frizuru koja je nakon premijere filma Barbie postala veliki hit i koju sve žene žele da isprobaju.

 Barbie konjski rep
Od kada su se pojavile prve slike Margot Robbie kao Barbike svi su postali opsednuti ružičastim Barbie svetom. Barbie estetika se, pre svega preko Valentino roze boje, uvukla u ormare skoro svake devojke i žene. Sada su svi opsednuti lepotom i Barbie frizurama među kojima prednjači Barbie konjski rep.

Zahvaljujući lutki Barbika i premijeri filma o istoj, visoki konjski rep se ponovo vraća na modnu scenu – ali, da li je za svakoga?

 prva Barbika
Prva Barbika se pojavila 1959 godine i tada je imala konjski rep sa malim pramenčićima pozadi i šiškama u mullet stilu. Treba napomenuti da je ovu originalnu frizuru nosila i Margot Robbie što smo mogli da vidimo već u prvom trejleru. Barbie konjski rep koji sada spada u popularne frizure je mnogo razigraniji i raznovrsniji od originalne verzije. Možemo videti njegove varijante sa bočnim šiškama koje su podeljene sa strane u obliku luka i uokviruju lice. Zatim nosi se i zalizani konjski rep sa dramatičnijim krajevima i izvučenim baby dlačicama.

Najpopularnija verzija kada je u pitanju Barbie konjski rep jeste da se radi o visoko podignutom repu sa uvijenim krajevima i bočnim šiškama. Vanvremenski stil koji nikada ne izlazi iz mode i koji mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose i oblik lica.

Selena Gomez
Barbie konjski rep je bezvremenski, ikonski stil koji nikada neće izaći iz mode – kaže poznati frizer Josh Liu čiji su klijenti Ariana Grande, Demi Lovato, Miranda Kerr i druge poznate dame. „ Izgleda sjajno na svima i relativno se lako pravi, samo su potrebne adekvatne gumice za kose, tehnika uvijanja repa i mala upotreba toplih alata za krajnje oblikovanje.“

Barbie konjski rep se oduvek nosio, ali se lako i prilagođavao trendovima. Imamo klasičnu verziju koju je nosila glumica Audrey Hepburn. Međutim, mnogo su popularnije modernije varijante kakve su isprobale Ariana Grande, Kim Kardashian, Paris Hilton, Cardi B – kaže Liu.

Bella Hadid
Kao i svaki dugotrajni trend Barbie konjski rep je evoluirao tokom vremena. Setite se originalnih Barbika iz 60 – tih o čijem repu smo pisali na početku. Sada je ovaj rep uglavnom gušći, ne predugačak i često se nosi u kombinaciji sa bočnim šiškama.

 moderni Barbie konjski rep
Jedan od razloga njegove dugovečnosti leži i u njegovoj laskavosti. Pristaje svakom obliku lica i tipu kose. Takođe ne plašite se da ga kombinujete sa dodacima za kosu u obliku šnala, češljića, marame. Međutim, možete iskoristiti i ekstenziju za kosu ako vam je ista prekratka pa ne možete da napravite rep željene dužine i gustine.

Kako napraviti Barbie konjski rep?

 Rihanna
Počnite sa grubim sušenjem kose. Zatim dodajte sprej i penu za volumen i to po celoj površini kose kako biste postigli maksimalni volumen. Cilj je zatim kosu dobro osušiti. Ako vam je ravna onda je samo osušite. Međutim, ukoliko je kovrdžava možete je nakon sušenja ispraviti fenom ili presom.

Drugi korak podrazumeva da odvojite šiške od ostatka kose i to uz pomoć češlja sa žičanim krajem kako biste izbegli mogućnost pojave zalutalih dlačica i kako bi vam razdeljak bio potpuno čist sa obe strane.

 Barbie konjski rep
Započnite sa postupkom uglađivanja repa. Začešljajte lepo sve krajeve kose, odredite visinu repa i vežite ga gumicom. Da biste ukrotili kosu možete koristiti gel ili lak za kosu jer ova frizura zahteva da svaka dlaka bude na svom mestu. Da napomenemo da gelovi koje koristite treba da odgovaraju vašem tipu kose. Zatim uzmite jedan pramen iz kose zagladite ga gelom i obmotajte oko gumice. Na kraju ga pričvrstite šnalom.

 Paris Hilton
Očešljajte rep vodeći računa da svaka dlaka bude na svom mestu. Zatim isprskajte rep lakom za kosu i uvijte krajeve repa uz pomoć pegle za kosu. Krajeve možete uvijati ka spolja. Međutim, možete krajeve uvijati i ka unutra ili praviti neke zanimljive kružne oblike. Na kraju sve dobro isprskajte lakom za kosu da bi vam željeni oblik što duže trajao.

 Barbie konjski rep
Zadnji korak podrazumeva da isfenirate šiške ka spolja, a zatim da ih začešljate sa strane i isprskate lakom. Ako su predugačke prebacite ih iza ušiju ili ih zakačite šnalom.