Frizure 80 tih su poslednjih godina doživele veliki comeback. Isprepletale su se sa savremenim trendovima i moramo priznati izgledaju fantastično.

 Mullet original
Trendovi dolaze i odlaze, ali jedno je sigurno, a to je da će modna i beauty industrija zauvek tražiti inspiraciju u prošlim decenijama. Frizure 70 tih i 90 tih su se nedavno i to velikom brzinom vratile na modnu scenu. Retro zavesa šiške i bombastični talasi koje su nosili supermodeli 90 tih postaju sve popularniji.

 bombasticni talasi
Međutim, kada govorimo o retro frizurama, frizure 80 tih obično nam ne padaju na pamet. Možda je tome doprinela i loša reputacija trajnog minivala. Ali ipak poznati frizeri naglašavaju da su 80 – te bile pionirska decenija u kojoj su se pojavili novi načini šišanja kao i nove, ekstravagantne, rokerske, smele frizure. Često se u modnom svetu ovaj period naziva i erom velike kose. Iako na prvi pogled izgleda kao da se ove frizure ne mogu nositi jer ne pripadaju današnjem vremenu ipak to nije tako.

Frizure 80 – tih su nakon izolacije doživele svoju renesansu. Viđamo ih svuda od poznatih ličnosti do modela i kul devojaka koje žele da isprobaju nešto drugačije što će ih izdvojiti iz mase. Da ne dužimo pogledajte koje frizure 80 tih su sada ponovo u trendu i vredi ih isprobati.

1.Blowout talasi

 blowout frizure 80 tih
Bombastični ili blowout talasi su se 80 tih godina postizali tako što se kosa motala oko srednje okrugle četke i onda sušila fenom. Gornji pramenovi kose su fenirani unazad, a bočni pramenovi ka spolja. Zatim bi se kosa isprskala sprejom za fiksiranje, a onda raščešljavala da bi se dobio što lepršaviji izgled.

Danas se ovakav izgled postiže na malo drugačiji i moderniji način. Kosa se na isti način kao 80  tih fenira ( gornji pramenovi unazad a bočni ka spolja), ali zatim se dodaju papilotne koje se isprskaju sprejom. Za raščešljavanje obavezno koristite četku sa prirodnim čekinjama, a ne plastičnim koja se tada koristila. Na taj način će kosa dobiti potreban sjaj i neće izgledati kao da je izgorela. Koristite kvalitetnu široku četku i puno laka za završnu obradu da bi talasi izgledali što voluminoznije i bombastičnije.

2.Undercut frizure 80 tih

 undercut frizure 80 - tih
Na modnim revijama tokom ove godine smo između ostalih viđali i ovakve undercut frizure. Dopale su se devojkama pa su počele da ih sve više traže u frizerskim salonima. Inače ovde se više radi o načinu šišanja koji je bio karakretističan za muškarce tokom ove dekade. Međutim, nosile su ih i žene kao što je Grace Jones tokom 80 tih na vrhuncu svoje popularnosti. Radi se o kratkoj frizuri koja se sa strane i pozadi brije mašinicom tako da je kosa tu kratka i uz glavu, a napred je duža radi postizanja potrebne visine. Ovo je odličan izbor ako želite da istaknete vaše crte lica i strukturu kostiju.

3.Moćni konjski rep

 mocni konjski rep
Konjski repovi su dostigli nove visine 80 tih. Ima ih više varijanti, ali se danas često nosi rep podignut visoko na vrhu glave. Madonna je često nosila visoko podignuti rep tako da joj se kosa spušta niz lice. Da biste ovakvom repu dali moderniji izgled napravite ga od polovine kose i vežite nekom stilski efektnom ili upadljivom scrunchie gumicom koja se i tada nosila.

4.Velika mašna u kosi

masna u kosi
Velike mašne u kosi u stilu 80 tih se vraćaju na velika vrata. To smo mogli da vidimo i na Chanel modnoj reviji. Što se tiče dodataka za kosu, što veći to bolji. To je pravilo koje i danas važi. Zavežite mašnu na polupodignutoj kosi, a ostatak kose pustite da biste postigli takozvani Pariški stil.

5.Ekstra volumen – Frizure 80 tih

 ekstra volumen
Već smo rekli da je ova dekada poznata i kao doba velike kose, veće od života kao što je imala Diana Ross. Ako vam je priroda dala prelepe lokne onda ih dobro iščetkajte da bi dobile lepršaviji izgled. Ako imate ravnu ili talasastu kosu onda koristite alate za uvijanje kose pre nego što je očešljate, a zatim stavite puder za volumen da bi se kosa podigla i dobila potreban ekstra volumen i teksturu.

6.Cik cak talasi – Frizure 80 tih

 cik cak frizure 80 tih
Danas se na modnim revijama manekenke najčešće mogu videti sa cik cak talasima. To je zato što se lako prave, a stilski su veoma efektni. Radi se o mini cik cak talasima koji se prave uz pomoć prese jednostavno i lako. Poznate ličnosti je obožavaju jer izgleda veoma moćno na fotografijama tako da je danas jedna od najpopularnijih talasastih frizura na društvenim mrežama.

7.Kovrdže i perme

 lokne i perme
Osamdesete su bile velika era lokni bilo da su prirodne ili napravljene preko minivala. Lokne i kovrdže su i danas aktuelne ali se za njihovo postizanje koriste suptilniji alati i sredstva bez amonijaka koji ne oštećuju kosu več je hrane i neguju tako da same lokne izgledaju zdravo i sjajno. Zadovoljni smo zbog činjenice da se danas mnogi modni brednovi utrkuju da pronađu i ponude što kvalitetnije kako alate za pravljenje lokni tako i proizvode za njihovo održavanje i negovanje.

8.Afro frizure 80 tih

 afro frizure 80 tih
Radi se o kovrdžavoj kosi sa sitnim loknama koje su karakteristične za afroamerikanke. To ne znači da ih ne mogu nositi i druge žene sa prirodno kovrdžavom kosom. Za ovu dekadu i afro stil je bitan volumen. Frizeri savetuju da provučete češalj kroz kosu da biste raščešljali pramenove i postigli željenu teksturu.

9.Disko lokne – Frizure 80 tih

 disko kovrdze
Zamislite Whitney Houston, Cher ili Kylie Minogue zvezde 80 tih sa velikim loknama i još većim volumenom u kosi. Kovrdže izgledaju sjajno u paru sa resastim šiškama i stepenima koji uokviruju lice kako bi poboljšali vaš izgled.

10. Kovrdžave šiške

 kovrdzave siske
Videli smo da se vraćaju zavesa šiške iz 70 – tih, ali takođe počinjemo da viđamo i uvijene ili kovrdževe šiške iz 80 – tih. Da biste postigli ovakve šiške prebacite ih sa strane i uvijte uz pomoć pegle, ali tako da na kraju izgledaju prirodno i lepršavo.

11.Shag

 shag
Shag frizura je nastala 70 – tih, ali je ostala popularna i tokom 80 – tih da bi se i sada 2022 ponovo vratila u modu. Resaste šiške i delikatni stepeni kao kod Selene Gomez daju ovoj frizuri moderniji izgled.

12. Mullet – Frizure 80 tih

 mullet frizure 80 tih
Mullet ili kod nas poznatija fudbalerka spada u popularne frizure koje dolaze iz 70 tih, ali su trajale i tokom 80 – tih, a sada ih sve kul devojke traže u salonima. Kosa je kratko ošišana sa strane, a duža pozadi. Predobro izgleda u kombinaciji sa šiškama. Možete uz pomoć pomade ili gela rukom preći preko kose i dati joj takozvani wet look ili mokri izgled koji je takođe u trendu.