Undone bob je nova trendi frizura koja će sigurno obeležiti 2023 godinu. Već sada je veliki hit i svi je traže. Pogledajte o kakvoj je frizuri reč.

 poznati
Tek je početak godine i moglo bi se reći da je još rano prognozirati koji će trendovi biti dominanti tokom cele godine. Međutim, poslednjih dana se na društvenim mrežama pojavila jedna frizura čija popularnost rapidno raste i koja pretenduje da bude hit 2023 godine. U pitanju je undone bob ili „nedovršeni bob“. U suštini radi se o varijanti francuskog boba koja izgleda šik, moderno, ali i ekstravagantno i pritom ne zahteva mnogo održavanja.

 plavi paz
Poznate ličnosti su poslednjih dana opsednute ovom frizurom i već je uveliko nose u svim njenim varijantama. Neke od paznatih koje su isprobale undone bob su Hailey Bieber, Aubrey Plaza, Kourtney Kardashian, Sabrina Elba. To je samo još jedan od dokaza da nastupa era kratke kose.

Po čemu se undone bob razlikuje od ostalih bob frizura?

 duzi undone bob
Undone bob je spinovana verzija klasičnog boba, ali sa više teksture i pokreta – kaže Jennifer Korab, slavna frizerka i vlasnica Renaissance Salon & Spa. Prema njenim rečima, francuski i klasični bob imaju ravniji i elegantniji izgled, dok je nedovršeni bob karakterističan po stepenima i istanjenim krajevima. Posmatrajući ovu frizuru videćete da undone bob ima više teksture i paperjastih krajeva u odnosu na tupo sečene varijante boba ili blunt bob frizure.

upadljiva varijanta
Ukratko rečeno undone bob izgleda i oseća se kao živahnija frizura u odnosu na klasične bob frizure. Zbog toga je toliko tražen stil tokom poslednjih nekoliko dana. Popularnost ove frizure iz dana u dan raste baš zbog toga što daje osećaj pokretne, raskošne kose. Mnogi klijenti žele frizure koje odgovaraju njihovoj teksturi kose i pritom izgledaju dobro sa, ali i bez mnogo stilizovanja. Drugim rečima traže popularne frizure bez napora – napominje Jennifer Korab.

U čemu se ogleda njegova svestranost?

 plava kosa
Undone bob je super svestran, odgovara svim tipovima kose i svaka varijanta je jedinstvena po sebi. Njegova svestranost se ogleda u tome što se ova frizura kroji po vašoj meri odnosno da odgovara vašem obliku lica i tipu kose. Zbog toga se undone bob Hailey Bieber razlikuje od undone boba koji nosi Jenna Ortega. Ovde nije toliko akcenat na obliku i dužini već na estetici i lepršavosti koja se upravo postiže slojevima i tankim ivicama.

 ravna varijanta
Ova frizura je u trendu jer se uzima klasična bob frizura i modernizuje odnosno prilagođava vašem tipu kose i obliku lica i pritom izgleda opušteno, razigrano i poletno. Zbog toga je toliko i tražena u frizerskim salonima. Jednostavno se održava jer za razliku od klasičnog boba koji je uglađeniji, ovde je akcenat na neurednosti i oštrini. Otuda verovatno potiče i naziv nedovršeni bob.

Kako se održava undone bob?

 duzi undone boba sa razdeljkom
Od svih popularnih frizura se poslednjih godina traži da budu opuštene i jednostavne. To se sve više zahteva i od boba ili paža koji važi za najpopularnije i najprisutnije kratke frizure. Pojavljuju se stalno nove varijante i tek će se pojavljivati, ali se većina njih razlikuje samo po detaljima.

 undone bob do brade
Undone bob je duža varijanta boba pa se samim tim može vezati kada su letnje vrućine. To sve govori da je ovo unuverzalna frizura za sva godišnja doba. Najbolji deo undone boba jeste činjenica da je svaka varijanta ove frizure upravo ona prava. Samo budite sigurni da vaš frizer unapred razume kakav izgled želite da postignete. Razmislite o dužini koja vam laska, obliku, stepenima koji vam odgovaraju pre nego što se odlučite za šišanje.

 undone bob bocni razdeljak
Održavanje ove frizure je takođe jednostavno. Ako izaberete dužinu koja će padati oko brade onda ćete morati da se šišate na svaka dva do tri meseca. Ako vam više odgovara dužina između brade i ramena onda bi je trebalo šišati na svaka četiri meseca. Sve se u stvari svodi na vaš lični odabir dužine. Možda će vam tokom proleća odgovarati duži undone bob, pa ćete tokom letnjih toplijih meseci poželeti da ga skratite.

Kako se stilizuje?

 suptilna varijanta
Kada je u pitanju stajling sve što vam je potrebno je sprej ili pena za volumen ili teksturiranje, a zatim ga modifikujte po vašoj želji. Frizeri savetuju da koristite lagani sprej za teksturu kako biste stvorili što prirodniji izgled. Ako volite uredniji izgled onda kosu možete i blago uviti. Efekat će biti isti kao kada ste izašli iz mora i pustili kosu da se prirodno osuši na suncu.