Google search engine
NaslovnaModaKoje naočare za sunce su aktuelne ove sezone

Koje naočare za sunce su aktuelne ove sezone

Naočare za sunce predstavljaju jedan od omiljenih modnih detalja kako dama tako i muškaraca. Nose se tokom cele godine, ali su ipak najtraženije tokom leta jer su idealna zaštita od preteranog sunčevog zračenja. Ove sezone nose se raznovrsni modeli naočara za sunce tako da ima za svačiji ukus po nešto. Da biste se lakše odlučili predlažemo Vam da pogledate kako da odaberete model naočara koji odgovara Vašem obliku lica.
1.    Okruglo lice
Okruglom obliku lica se preporučuju wayfarers kao i naočare sa četvrtastim okvirom. Ugaone linije ovih naočara će vizuelno izdužiti lice i istaći jagodice. Izbegavajte naočare sa okruglim okvirom i to naročito male jer će još više istaći okrugli oblik Vašeg lica.


2.    Četvrtasti oblik lica
Četvrtastom obliku lica se preporučuju naočare za sunce koje će ublažiti oštre linije lica i izdužiti ga. Birajte naočare sa zaobljenim ramovima. Okvir prilagodite obliku lica, a to znači veće lice traži naočare sa većim okvirom. Izbegavajte naočare sa kockastim i ugaonim okvirima.


3.    Lice u obliku srca
Avijatičarske naočare najlepše stoje licu u obliku srca. Ove naočare su pri vrhu šire, a ka dnu uže tako da kreiraju skladnu proporciju lica širenjem brade i sužavanjem čela.


4.    Ovalni oblik lica
Ako imate ovalni oblik lica onda ste zaista srečnik jer Vam svi modeli naočara lepo stoje. Možete nositi mačkaste naočare, okrugle lenonke, klasične wayfarers. Vodite računa samo o veličini lica. Manjem ovalnom licu se ne preporučuju naočare sa debelim okvirom jer će one nadjačati lice. Birajte naočare koje su iste širine kao i lice, a ne šire od njega.

Dragana Živković
Završila Ekonomski fakultet u Nišu. Od 2013. godine piše za online magazin U Trendu. Inspiraciju pronalazi u prirodi, umetnosti i druženju sa decom. Odmara uz muziku, filmove i dobru knjigu.
مقالات ذات صلة

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -
Google search engine

الأكثر شهرة